Politikk

Når døgnejomfruen tar tak i Trollpikken

Trollpikken ble kappet ned, men fortvil ikke: norske verdier står ikke for fall. Den ble gjenreist og offentlig innviet av døgnejomfru Hadia Tajik. Hun forteller at Ap mangler sprut i valgkampen, og at Trollpikken minner oss om hvor viktig det er å stå oppreist. Hvem sa at det ikke går i norsk politikk?

Politikk er kjedelig, sa du? Ikke så lenge vi har politikere som nestlederen i Ap, Hadia Tajik. Denne vakre, unge damen, hvis snakketøy overgår de fleste, et ansikt som kan være av stein – og om du skulle være i tvil: denne selverklærte døgnejomfruen kan også ett og annet om norske verdier.

Og om norske medier.

Det var en kveld Hadia Tajik satt litt betuttet på kontoret sitt på Stortinget. Hun la beina på bordet og skottet ut av vinduet over sin venstre skulder. Tunge regnskyer lå over hovedstaden. Det tomme møtebordet hennes inviterte ikke til noen fest eller kreative samtaler. Stille. Og kjedelig. Rådgiverne hennes var sluttet i stillingen og de nye var allerede gått hjem. Hun tenkte på den nye kjæresten, som selvsagt var på kveldsvakt. Hun tok seg i å lengte tilbake til hjemfylket Rogaland, til Bjørheimsbygd. Det var da hun kom til å tenke på Trollpikken i Egersund. – Den ble gjenreist, tenkte Hadia, kan den gjenreises, kan Ap.

For Hadia er slett ikke fornøyd med Aps valgkampstrategi. Partileder Støre som stadig vekk er å finne i tåkeheimen og nestleder Giske som er altfor arrogant. De mangler, øh, sprut, fastslo Hadia for seg selv, mens hun griper begjærlig etter telefonen. 

Hun titter gjennom sine pressekontakter. Hun vet hun kan velge dem alle. Aftenposten? Nei, det passer ikke, sier hun til seg selv. VG! VG, er tingen, og før den tidligere kulturministeren får beina fra bordet er avtalen inngått. VG blir med henne til Trollpikken. Der skal hun lange ut mot nåværende kulturminister Linda Helleland fra Høyre og Senterpartiets Ola Borten Moe for deres advarsler om at norske verdier står i fare. Der skal hun fortelle at det er Regjeringen, Høyre og FrP, som setter norske verdier under press. 

Alt dette mens hun bestiger Trollpikken. Hun ser for seg selv i PinUp-stil liggende på den kraftfulle steinformasjonen. Nå skal vi vise hvem som er sjefen, tenker hun, mens hun får et flyktig bilde av KrF-leder Knut Arild Hareide på netthinnen. Hun ler for seg selv. 

Døgnejomfruen skal slå til igjen. 

Kanskje det var slik. Hvem vet, men jeg innrømmer å se det levende for meg.

Jeg har spart meg til deg, Knut Arild

Døgnejomfruen Hadia Tajik skriver seg tilbake til årets landsmøte i Ap. Hun hadde tidligere blitt fortalt at Hareide aldri hadde «døgnet», men alltid sørget å få seg noen timers søvn. Samme erfaring hadde Tajik. Og VG kunne da villig berette:

Fra talerstolen på Aps landsmøte lørdag fortalte Tajik at hun var fristet til å gjøre noe hun aldri har gjort før.

– Jeg har noe å fortelle Knut Arild. I natt, siste natt med redaksjonskomiteen, trodde jeg at jeg skulle ha min debut. Med en hel gjeng med kjekke folk. Da ville Knut Arild stå igjen alene som «døgnejomfru». Jeg var litt frista. Det var litt fint, sa Tajik.

Men så skjedde ikke.

– Jeg klarte å holde meg. Knut Arild; jeg har spart meg til deg, sa Tajik til latter fra landsmøte.

Verdier kan tydeligvis være så mangt. Men døgnejomfruer kan jo som kjent bli oppfattet som en festbrems. Slik går ikke i valgkampen.

Trollpikkens valgkampdebut

Faksimile fra VG, med Hadia i PinUp-stil, i fullstendig feil klær.

Tirsdag 2. august kunne vi lese i VG, ledsaget av bilder uansett hvilken politiker aldri ville ha unngått bøtter og spann med kritikk for:

– Mitt inntrykk er at regjeringen mangler sprut i denne valgkampen, sier Arbeiderpartiets nestleder Tajik til VG.

Hun har invitert VG med for å se Trollpikken i Egersund kommune i Rogaland.

– Denne eh praktfulle steinformasjonen minner oss på at det er viktig å stå oppreist. Men når kulturministeren advarer om at norske verdier er på spill, og det eneste hun viser til er vafler, jordbær og kaffe, da blir ikke jeg så imponert, sier Tajik, og går bort for å bestige toppen av tidligere nevnte steinformasjon.

Med Trollpikken som bakteppe lister Tajik opp «ekte norske verdier som er under press». En debatt som samme Tajik, som kulturminister i 2013, med glans klarte å diskvalifisere seg fra.

Da hjelper det ikke å brette seg ut over Trollpikken. Hadde noen politiker, gud hjelpe noen fra Høyre eller FrP, gjort noe lignende ville mediene gått fullstendig av skaftet. Se for deg Per Sandberg stikke hue inn i Kjærringræv. Det ville åpenbart ført til noen utløsende oppslag om «norske verdier» av typen å vite hvordan man skal ruste seg til kulturkrigen.

Norske medier slutter ikke å sjokkere. Det er faktisk en åpenbaring at du utnytter det, Hadia Tajik.