Forskjellsbehandling og diskriminering

Medienes forelskelse i hijab

NRK fører an: Først serien "Skam" med en av hovedpersonene i hijab. Og nå altså programleder i hijab, Faten Mahdi Al-Hussaini, som ledd i valgdekningen til statskanalen. NRK er ikke alene om denne promoteringen av islam og kvinneundertrykking. Dette foregår landet over i redaksjonene. Hvorfor?

Jeg antar at i Mo i Rana er det fremdeles mulig å finne jenter – også på biblioteket – som ikke er ikledd hijab av foreldrene?

For avisen Rana blad (betalingsmur) ser det ut til å være maktpåliggende å medvirke til å normalisere undertrykking av jenter og kvinner, her ved barn.

 

Fire år gammel, og i hijab. Mens brødrene…

Og barn er selvsagt helt uskyldige. Tror du at disse småjentene velger dette plagget? Fire og åtte år gamle. Hva er foreldrenes begrunnelse for dette?

Har noen i Rana blad sjekket hvem som driver byens moské, Mo i Rana Islamisk Kultursenter? Å, hadde ikke avisen sjekket ideologien der?

Aftenpostens politiske redaktør, Trine Eilertsen, snakker om «hat» og hijab. Eilertsen kobler hat til oss og vår skepsis til hijab. Vel, vi i HRS har nok ingen følelser av hat mot verken hijab eller brukeren av plagget. Hat, det er noe krigersk og voldelig ved dette begrepet. Jeg får assosiasjoner til de såkalte antifascistiske kreftene på den voldelige venstresiden. Hvorfor bruker Aftenposten og dets like til stadighet slikt sterkt begrep?

Det man med sikkerhet kan si, er at man sjeldent vet om bruken av hijab er frivillig. Og jeg vil forfekte at dette ikke er en ønskelig utvikling. Vi er i Norge, og jeg synes det er fint at jenter og gutter, kvinner og menn, er likestilte.

Hva synes du? Blir du som kringkastingssjefen, Thor Gjermund Eriksen, «lei seg» fordi noen ikke er så veldig glad i hijab? 

Det var debatt i Dagsnytt atten i går om dette. Debatten beveger seg ikke en millimeter. Men folket er på HRS sin side. 59 prosent mener det er en fundamental konflikt mellom islam og verdiene i Norge. Mediene kunne nok tjent på – i dobbel forstand – å ta innover seg virkeligheten, eller så får de bare ta på seg hijab – alle «mann».