Islam

London, Paris og Berlin tilpasser seg sharia

Politisk ledelse i Europas viktigste storbyer tilpasser seg islam. Det er nok ikke tilfeldig at de samme byene ledes av sosialister og at byene har store muslimske populasjoner. Europa tilpasser seg islam, og da ryker - som dere vet - kvinners frihet. Og når kvinners frihet reverseres, da får heller ikke menn det like hyggelig som før. Det er på tide med en motrevolusjon mot islamiseringen, som ser ut til å gå raskere og raskere år for år. Eller hva sier våre sosialistiske ledere, som statsministerkandidaten Jonas Gahr Støre? Utenriksminister Støre bøyde jo knærne godt ned på bakken i 2006 da islamister i andre verdensdeler krevde innskrenket ytringsfrihet. Noen som tror at Støre og hans like vil stå opp for oss jenter og kvinner den dagen spørsmålet virkelig skulle melde seg?

Få dager etter at Den islamske staten beseiret byen Sirte i Libya for to år siden, kom det opp enorme reklametavler som advarte kvinner om at de ikke måtte bruke parfyme, klærne skulle være vide og dekke hele kroppen, og at klærne ikke måtte minne om klærne til de vantro.

To år senere ser vi den samme shariatrenden i Europa, skriver Giulio Meotti hos Gatestone Institute, dertil i Vest-Europas tre viktigste byer: London, Paris og Berlin. Fra politisk hold prøver man å begrense kvinners frihet i det offentlige rommet.

Nei til «sexisme»

Paris har sagt au revoir til «sexitisk» reklame på offentlige reklametavler. Byrådet i Paris annonserte forbudet etter at den sosialistiske ordføreren, Anne Hidalgo, sa at forbudet betydde at Paris nå skal lede an i kampen mot sexisme. Londons ordfører, Sadiq Khan, har også sørget for forbud mot reklame som promoterer «urealistiske forventninger» til kvinners kropper og helse. Berlin går i samme fotspor. Planen der er å forby bilder som portretterer kvinner som «vakre, men svake, hysteriske, dumme, gale, naive eller styrt av følelsene sine». Der Tagesspiegel‘s Harald Martenstein sier at politikken «kunne vært adoptert fra manifestet til Taliban».

Venstresiden leder an

Det interessante er ikke minst at denne opptattheten med moral og dyd vokser frem i storbyer styrt av sosialister. Altså de samme som tidligere år kjempet for en seksuell revolusjon, og som i seneste årene har kjempet for multikulturelle samfunn.

Meotti mener det hele koker ned til islam: De tre byene har store muslimske populasjoner. De multikulturelle politikerne vil tilfredsstille «islam». Det er nå blitt feministisk å fremme sharia, som amerikanske Linda Sarsour (salafist) er en eksponent for. Resultatet er et få feminister våger å kritisere islam.

Parallellen til vår påstand om at nikab har skapt en motorvei for hijab er slående. Norske feminister er jo så glad i hijaben. De sluker det religiøse argumentet om «nærmere deg, min Gud, nærmere deg», og at løgnen om at hijaben avseksualiserer kvinnen.  Vi som holder fast ved fornuften og kritiserer hijaben, blir stående ensomme i skammekroken.

Justisminister først ute

Den første som foreslo å forby reklame og annonser som «reduserer kvinner eller menn til seksuelle objekter», var Tysklands justisminister Heiko Maas, en sosialdemokrat. Kritikken kom fra annet politisk hold:

«To demand the veiling of women or taming of men,» said Free Democratic Party leader Christian Lindner, «is something known among radical Islamic religious leaders, but not from the German minister of justice.»

I 1969 raste debatten i Tyskland grunnet forslag om å introdusere seksualundervisningsmaterial i skolen. Nå er det motsatt: Tyskland skal avseksualiseres. Avisen Die Welt kommenterer situasjonen slik:

«Thanks to Justice Minister Heiko Maas we finally know why on New Year’s Eve, at Cologne Central Station, about a thousand women were victims of sexual violence: because of sexist advertising. Too many eroticized models, too much naked skin on our billboards, too many erotic mouths, too many miniskirts in fashion magazines, too many wiggling rear-ends and chubby breasts in television spots. It is another step in the direction of a ‘submission'».

Die Welt lurer på om rumper og brystvorter skal erstattes med oppfordring om å bruke burka, i kjent Erdogan-stil?

Den samme eliten som nå bannlyser sexistisk reklame, var de som gjorde hva de kunne for å sensurere de grusomme detaljene  fra masseovergrepene mot kvinner i Köln nyttaårsaftenen 2015. Samtidig er det åpnet en liberal moské i Berlin, frontet av advokaten og kvinnesaksforkjemperen Seyran Ates, der også homofile og kvinner uten slør er velkomne. I tillegg fordømte moskeens ledelse burka. Det resulterte i 24/7- beskyttelse fra den tyske statens maktmonopol.

Kaffe inntas på amerikanske Starbucks på Aker Brygge av tre «frigjørende» nikaber.

Kristendommen får juling, men…

Hykleriet er ikke til å komme forbi. Islam og kristendommen behandles overhodet ikke likt:

Europe’s élites have adopted a double standard: they are proud to host an exhibit of a Christian crucifix submerged in urine, but quickly capitulate to Muslim demands to censor cartoons of the Islamic Prophet Mohammed. The Italian authorities went to great efforts to spare Iran’s President Hassan Rouhani a view of nudity on ancient sculptures in the Capitoline Museums of Rome.

Og vi vestlige er med på å fremme «dyden», eller «den nye puritanismen»: 35 prosent av dem som kjøper burkini er ikke-muslimer (sic):

The Western public appears fascinated by Islamic veils. Ismail Sacranie, a founder of Modestly Active, the manufacturer that designs burkinis, told the New York Times that 35% of their clients are non-Muslim. Aheda Zanetti, a Lebanese woman living in Australia who invented the burkini, claims that 40% of her sales are to non-Muslim women. The Western public, which has been romanticizing Islam, is apparently absorbing the pieties of Islamic law. The Spectator called it «a new puritanism» and «why some feminists make common cause with Islam».

To paraphrase the American writer Daniel Greenfield, the irony of women celebrating their own suppression is both heartbreaking and stupefying.

Støre i posebukse, takk

Mange husker nok reaksjonen til Kölns ordfører, Henriette Reker, etter overgrepene nevnte nyttårsaften: Hun ba kvinner ta grep selv og sørge for å holde menn på en armlengdes avstand. Hun ble den gang møtt med massiv kritikk. Men kanskje kritikerne nå ender opp med å be henne om unnskyldning? undrer Meotti.

Europe might soon have to apologize to the Mayor of Cologne, Henriette Reker. She was criticized — denounced — for advising women to keep «at an arm’s length» from strangers to avoid sexual harassment.

Det ligger åpent i dagen at hvis ikke Vesten står opp for helt grunnleggende demokratiske verdier som den personlige friheten, vil det bane veien for at islamske fundamentalister kan påtvinge omgivelsene – vestlige kvinner og menn inkludert – et innsnevret levesett.

Islamistene kan jo begynne med den samme feministiske eliten som stod bak den seksuelle revolusjonen på 60-tallet og som nå er betatt av noe så obskurt som et plagg som skjuler kvinner i i bærbare fengsler. Putte dem i «moteplagget» nikab!

Og de kan fortsette med Størene, som eksempelvis prøvde å snikinnføre hijab i politiet. Putte Størene i posebukser som rekker til anklene og pisk dem om ikke skjegget er en knytteneve langt.