Aktuelt

Finland-terroren: Gjerningsmannen er en falsk asylsøker

Den marokkanske asylsøkeren som antas å være hovedmannen bak terroren i Finland viser seg å ha oppgitt feil navn og alder på søknaden. Hvor mange falske asylsøkere finnes egentlig i Europa?

Så viste det seg at vi nok en gang står overfor en falsk asylsøker. Denne gangen er det den antatte hovedgjerningsmannen bak terrorangrepet i Turku i Finland, der to kvinner ble drept og åtte skadet med kniv, som har oppgitt uriktig navn og løyet om alderen, melder Berlingske. Uten at det ble oppdaget før han gjennomførte et terrorangrep.

I retten i dag fremkommer det at «Abderrahman Mechkah» som tidligere ble omtalt som 18-åring, egentlig heter Abderrahman Bouanane og er 22 år. Den terrormistenkte marokkaneren erkjenner for øvrig skyld for angrepene, men nekter for terror.

Tidligere er det fremkommet at Bouanane kom til Finland via Tyskland ved årsskriftet 2015/2016. I Tyskland søkte han aldri asyl, men skal ha begått flere forbrytelser i landet. Politiet hadde fått informasjon om at han virket radikalisert, men siden det ikke forelå «noen konkrete trusler», var ikke han ikke på sikkerhetspolitiets liste – som rommer over 350 potensielle terrorister. I Finland (!).

I tillegg til Mechkah skal ytterlige tre menn, antatt marokkanere, være fengslet i saken. To av disse skal også være kjent av tysk politi.

Saken viser – igjen – med all tydelighet at asylinstituttet har spilt falitt. Hvem som helst kan påstå hva som helst om egen identitet, uten at det er et fungerende system for å kontrollere deres identitet. 

Vi vet altså ikke hvem som er blant oss og hvilke hensikter de kan ha. Hvor mange falske asylsøkere er det i Norge og Europa? Ikke bare går det på tryggheten løs, men det er direkte stigmatiserende for lovlydige og skikkelige innvandrere.

Nå finnes det bare en gangbar løsning: De vi ikke kjenner identiteten til må interneres. De som har fått avslag må sendes raskt ut. Hvis hjemlandet nekter å ta imot disse, skal all interaksjon, handel eller bistand, med dette landet opphøre. 

Vi må slutte å «skape» personer ved å tildele dem asylsøkerbevis som kan være tuftet på «luft og kjærlighet». For selvsagt, som politikilder som jobber med identitetsproblematikk har bekreftet, kan alle bidra med å få avklart egen identitet. Om ikke hjemlandet kan eller vil stille med dokumenter, så har alle en familie, venner eller et miljø.