Aktuelt

350 potensielle terrorister i Finland

Etter terroren i Åbo i Finland er Abderrahman Mechkah pågrepet og ytterlige to marokkanere mistenkt. Det fremkommer at Mechkah ikke sto på sikkerhetspolitiets liste, der hele 350 potensielle terrorister figurerer.

Den hovedmistenkte marokkaneren Abderrahman Mechkah for terroren i Åbo er blitt arrestert, mistenkt for to drap og åtte mordforsøk. Han skal erkjenne de faktiske forhold, melder Ekko. I tillegg er ytterlige to marokkanske menn mistenkt for å ha deltatt i samme terrorangrep, ifølge nyhetsbyrået TT.

Etter at finsk politi offentliggjorde Abderrahman Mechkahs navn er det fremkommet at han kom til Finland via Tyskland ved årsskriftet 2015/2016. I Tyskland søkte han aldri asyl, men skal ha begått flere forbrytelser i landet, blant annet en mishandling i byen Neuss.

Politiet i sørvestlige Finland skal ha blitt tipset om at Mechkah virket radikalisert. De overleverte informasjonen til Finlands sikkerhetspoliti (Skypo). Men siden det ikke forelå «noen konkrete trusler», var ikke mannen på Skypos liste over 350 potensielle terrorister, melder Aftonbladet.

Hvis det er 350 potensielle terrorister i Finland – og disse kan knyttes til konkrete trusler – hva sier det om hvor mange vi kan ha i Norge? For ikke å snakke om Sverige.

Dette lover ikke godt.