Terrorisme og ekstremisme

Tar jihadister over Europa?

Det befinner seg en hel hær med jihadister i Europa. Hvis man teller antall offisielt registrerte jihadister i Belgia, Tyskland, Frankrike og Storbritannia, blir summen 67 000 jihad-soldater. Dette enorme tallet er dessuten for lavt. For flere kjente terrorister siste par årene har ikke vært på myndigheters offisielle lister. I realiteten betyr dette at det finnes kun én samlet europeisk hær, og den består altså av voldelige islamister, skriver Giulio Meotti hos Gatestone Institute.

Tallene gir et voldsomt gufs. Hvem ville trodd noe slikt for 15 – 20 år siden?

Britisk etterretning sier at landet med 65 millioner innbyggere nå har 23 000 personer som er potensielle terrorister. Dette er det høyeste registrerte og kjente antallet i hele Vest-Europa.

Fransk politi overvåker 15 000 jihadister, folk som er på såkalt «S»-kode (fiche «S», som betyr at myndighetene anser en person for å være en alvorlig trussel mot landets sikkerhet).

Eksplodert i Belgia

Etter folketallet ser det ut til at ingen land i Vesten er så hardt rammet av jihadisme som Belgia. Landet med i underkant av 12 millioner innbyggere har i løpet av sju år tidoblet antallet potensielle drapsmaskiner i Allahs navn. I 2010 hadde myndighetene registrert 1 875 jihadister. I dag er antallet 18 884!

Se så denne sammenlikningen:Det belgiske militæret består av 30 174 operative personer. Fortsetter den enorme stigningen av antall jihadister år for år, og det er sannsynlig, vil landet om få år ha flere jihadister enn militærpersonell, skriver Giulio Meotti hos Gatestone Institute. Det er knapt til å tro.

Skal du sikre ungene dine jobb, få dem inn i sikkerhetstjenesten, politiet eller militæret. Kapasiteten kan antakelig aldri bli god nok de kommende tiårene.

Samme eksplosjon i Tyskland

Også antall potensielle terrorister har økt dramatisk i Bundesrepublikken. Tyskerne hadde registrert 3 800 av dette slaget på egen jord i 2010. Tidligere i år gikk alarmen fra Hans-Georg Maaßen: Antallet som kan gå til islamistisk terrorangrep har nå passert 10 000.

Tyskland har en befolkning på 81 millioner, altså rundt åtte ganger flere enn Belgia. Like fullt er det registrert nesten dobbelt så mange jihadister i Belgia. Her tror jeg man bør holde døren på gløtt for at tallet fra Tyskland er en underrapportering.

En hel hær

Slår vi sammen listene til disse fire europeiske landene, dukker det opp en hær på nesten 67 000 personer, altså dobbelt så stor som den belgiske hæren. Hadde vi hatt tall fra Spania, Italia, Østerrike, Sveits, Nederland, Danmark, Sverige, Finland og Norge, altså ni land til i Vest-Europa, ville jeg ikke blitt overrasket dersom hæren passerte 100 000 personer.

Husk også at ved flere terrorangrep var ikke terroristen(-e), oppført i myndighetenes oversikt over potensielle massedrapsmenn og -kvinner.

Når jeg ser disse tallene over antall jihadister, er det umulig ikke å bekymre seg for fremtiden. Det er det eneste realistiske alternativet. Samtidig oppleves det som riktig at Justisminister Per-Willy Amundsen, snarest forteller oss hvor mange potensielle terrorister de har på listen. Det er bedre å vite enn å gruble og spekulere.