Islam

Ekstremister kjøpte opp en privatskole. En «økonomisk investering», visstnok

En iraker i Malmø står bak oppkjøp av en privatskole for barn i København til en sum av 26,5 millioner. Irakeren tilhører en verdensomspennende islamistisk organisasjon, og forklarer oppkjøpet som en ren økonomisk investering. Han skal ikke på noen måte søke ideologisk innflytelse på skolens læreplan. Men hva gjør han på foto fra samme skole sammen med den europeiske lederen av samme islamistiske organisasjon? Danske politikere fortviler og vil endevende saken. Det kommer det neppe noe ut av. Den kulturelle revolusjonen ruller videre i islams favør.

Nordvest Privatskole i København (0 – 9. klasse) for «flerspråklige barn» har siste årene gått med underskudd. Det kan endre seg ettersom skolebygningen er kjøpt for 26,5 millioner danske kroner og leies rimelig tilbake til samme skoleforetak. Oppkjøperen er sjiamuslimen Ali Laibi Jabbar fra Malmø og med røtter i Irak. Jabbar har også gitt skolen en kreditramme på tre millioner danske kroner til daglig drift. Men dette er en ren økonomisk «investering», i følge samme Jabbar. Intet annet. Skal vi tro ham?

Fotomaterial avslører en annen virkelighet

Jabbar er sentral i den islamistiske organisasjonen Almuntadar i Malmø som underviser i islamsk rettslære og gir råd om tolkning av sharia.  Jabbar er også med i den verdensomspennende organisasjonen Imam Ali Foundation. Ifølge Jabbar har han ingenting overhodet å gjøre med den københavnske privatskolen:

»Jeg har absolut ingen forbindelse til skolen (…) Jeg har ikke eller ønsker ikke at påvirke skolen,« skriver han og forklarer, at pengene kommer fra hans far i Irak.

Men Berlingske besitter bildematerial som viser en noe annen virkelighet: Den europeiske lederen for Imam Ali Foundation, Murtada al-Kashmiri, sammen med Jabbar på privatskolen i København. Ikke bare en gang, men flere ganger siden 2014. Først i november 2016 kjøpte Jabbar skolen. Hva gjorde han og al-Kashmiri på skolens område i flere runder? Jo, han «besøkte eiendommen for å få gode råd av venner og eksperter om investeringen».

Dessverre legger ikke Berlingske ut billedmaterialet, noe som kan betyr at privatpersonen bak kameraet skal beskyttes. Men her er den europeiske lederen, al-Kashmiri, i Gøteborg:

Her åpner al-Kashmiri et senter i Gøteborg.

Dette minner om samme løgner vi har sett fra moskéledelsen i Larvik etter oppkjøpet av Handelskolen og tilstøtende tomt for å bygge gigantmoské: Først het det kategorisk at ikke en eneste krone av de 17 millionene kom fra utlandet. Hver eneste krone var samlet inn i Norge, visstnok. Det viste seg å være en ren løgn.

Ny ledelse etter oppkjøpet

Etter Jabbers oppkjøp har skolen fått ny rektor og ny styreleder, mens flere tidligere styremedlemmer også er skiftet ut. Skolen mottok 12 millioner kroner i statstilskudd i fjor.

Ja, vi betaler rundhåndet for den pågående kulturelle revolusjonen i Skandinavia og Europa.

Danske jenter på sommertur. Badedrakten glemte de hjemme. Den kulturelle revolusjonen ruller videre. Fra skolens hjemmeside.

-Elendig investering

Selskapet til Jabber som kjøpte skolebygningen, hadde i følge egen årsrapport for 2015 en omsetning på minus 1 svensk krone. Berlingske har konsultert en økonomisk ekspert om skoleoppkjøpet. Konklusjonen fra det holdet er at dette er en «særdeles dårlig investering».

»Det er ikke en økonomisk drevet investering, og det fremgår klart, at der må være nogle andre motiver bag købet af skolens ejendom. Hvis jeg havde 26,5 millioner kroner og opfattede mig selv som investor, kunne jeg aldrig drømme om at købe den skole. Det kan jeg roligt sige,« siger han.

Skolen vil også etter å ha fått ny eier av bygningen spare en million kroner per år i lavere husleie. Jabber er altså en raus utleier. Den økonomiske eksperten sier imidlertid dette:

»Der er ingen tvivl om, at huslejen er en vennepris fra købers side, da den er klart under markedslejen.«

Politikere over hele fjøla vil ha fakta på bordet, sier de. Tja, dette er vel bare en av mange liknende saker som løftes frem i mediene, og når mediene er ferdige, er også politikerne ferdige, og livet går videre som før? Som vi har sett i forhold til den ytterst ekstreme Grimhøj-moskeen. Nye avsløringer i mediene (dokumentaren «Moskeerne bag sløret») og samtlige partier i Folketinget ville ha moskeen stengt. Skjedde det? Nei.