Islam

Mister økonomisk støtte etter å ha dømt jentebarn uten hijab til helvete

Sharia, islamisme og hat prekes fra en sentral svensk organisasjon, Sveriges förenade muslimer. Myndighetene tar nå fra dem offentlig økonomisk støtte. Men samme samfunnsundergravende virksomhet skjer i norske muslimske organisasjoner og moskeer. Hvorfor tar ikke Norge samme grep? Skal vi skattebetalere fortsatt tvinges til å sponse ideologi som undergraver friheten vår?

Sveriges förenade muslimer (SFM), har vært i hardt vær før, som da de inviterte forelesere som oppfordrer flere til å reise til Den islamske staten og krige. Siste tiden er det kvinnesynet som er i sentrum for kritikk, etter at denne videoen ble snappet opp av Aftonbladet.

Det er denne passasjen som er særlig interessant, og den levner liten tvil om hvilket press som legges på foreldre om å ta hijaben på døtrene sine: «Om hun ikke dekker seg til, skal hun til helvete. Det er slik det fungerer. Skal vi ljuge for henne?»

Granskning

To uavhengige instanser har den siste tiden gransket SFMs ideologi, det vil si Aftonbladet og tenketanken Timbro. Dette har nå ledet til at den økonomiske kroken er satt på døren til SFM av myndighetene:

– Sveriges Förenade Muslimer (SFM) uttalelser om kvinner på flere forelesninger strider mot demokratiske verdier, sier Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (Mucf).

«Enormt blåøyde»

Hva som predikeres til medlemmene, er klassisk sharia:

Forbud for kvinner å forlate hjemmet uten tillatelse fra mannen. Forbud mot parfyme for kvinner. Hun skal heller ikke vise hud, og hun skal ikke tiltrekke seg menns oppmerksomhet ved å bruke fargerike klær.

-Vi har vært enormt blåøyde, sier Lotta Edholm i Liberalerna.

Ja, det har du jammen rett i at dere politikere har vært. Men det er jo flott at man endelig våkner, og krever at SFM må tilbakebetale i overkant av 500 000 kroner.

Samme i Norge

Så hva kan vi finne av tilsvarende i Norge? Mye. Jeg skal ta to eksempler:

Brorskapets norske moské, Rabitamoskeen, inviterte Mohammad ibn Adam al Kawthari på besøk. Denne fundamentalistiske predikanten driver bl.a. Jameah Girls´ Academy i Leicester, en av flere omstridte islamskoler i Storbritannia.

På jenteskolen har han svært detaljert styring. Alle må selvsagt dekkes til: kappe og hijab for de minste – niqab fra 11 år og oppover (sic). Han forbyr jenter å behandles av mannlige leger. Han forbyr dem å svømme hvis det er en mannlig badevakt eller ikke-muslimsk kvinne tilstede, og nekter dem å bruke tamponger.

Her er denne ekstremisten invitert til Rabitamoskeens ungdom.

Kvinner har ikke lov å reise lenger enn 48 miles uten følge av sin mann eller en nær slektning, og skal holde seg hjemme med mindre hun absolutt må ut.

Flerkoneri er derimot tillatt. Å latterliggjøre polygami er ifølge han det samme som å være vantro. En kvinne har ikke lov til å nekte sin mann sex og det er forbudt å ha nære, intime forbindelser med eller kjærlighet for ikke-muslimer. Det er heller ikke lov å sitte, spise, leve med eller omgås vantro. Og denne helstøpte islamisten er selvsagt for den obligatoriske steiningen ved utroskap og for amputasjon ved tyveri.

Helt grei skuring synes våre politikere? Helt OK at denne moskeen fortsatt mottar millioner i offentlig støtte årlig? Vi, skattebetalere, skal altså med glede – eller taushet – støtte slike krefter?

Bedre blir det ikke at nettopp Rabitamoskeen selv erklærer seg som en av de sentrale initiativtakerne til en ny muslimsk paraplyorganisasjon etter at Islamsk Råd Norge (IRN) har lagt seg ut med myndighetene, ikke minst på grunn av ansettelsen av en kvinne i niqab. Sistnevnte har nok Rabitamoskeen egentlig lite å utsette på, men de har lært det taktiske spillet: Man tier eller sier offentlig det en vet forventes i et land som Norge. Så snakker de samme veldig høyt og fort hvis de kan plassere seg selv i offerrollen.

«Paltalk» med ungdom

Neste eksempel er vel så ille. I Tafiiq-moskeen, der Profetens Ummah og Islam Net trives, har den nå fengslede britiske islamisten, Anjem Choudary, en venn av vår fengslede Ubaydullah Hussain som er dømt for terrorrekruttering, hatt «paltalk» med ungdommen. Paltalk er videooverføring der sender og mottaker kan samtale direkte.

I Storbritannia anses Choudarys virksomhet som en sikkerhetstrussel. I Norge er det grei skuring at han hyres inn av Norges nest største moské?

Hopp!

Jeg tror jeg har svaret på hvorfor reaksjoner hos oss uteblir: Mediene går ikke etter disse miljøene og bretter ut det ideologiske vanviddet. Først når mediene, som nå svenske Aftonbladet, sier hopp, ja, så hopper myndighetene.

I Sverige var det altså nok for Mufc at SFM «har invitert forelesere som har uttrykt ikke-demokratiske ideer».

SFM benytter selvsagt det kjente trikset etter avsløringene: De er utsatt for rasisme. Og videoklippene er gamle, så de har selvsagt helt endret ideologi. For, som dere vet, å reformere islam er jo gjort i en håndvending.