Islam

-Helvete venter jentebarn uten hijab

Beskjeden fra den lærde mannen til foreldre til jenter fra 12-årsalderen er ikke til å misforstå. «Om hun ikke dekker seg til, skal hun til helvete. Det er slik det fungerer. Skal vi ljuge for henne?» spør han lattermildt. Foreningen som fremmer slike holdninger, Sveriges förenade muslimer, mottar statlig økonomisk støtte. Tidligere har foreningen også fremmet forelesere som sympatiserer med jihad og Den islamske staten. Dette skjer i Sverige, og vi skal være svært naive hvis vi tror det er annerledes i Norge. Parallellsamfunnene er etablert for lengst, hvis noen fremdeles lurte på akkurat det.

Sveriges förenade muslimer (SFM), har vært i hardt vær før, som da de inviterte forelesere som oppfordrer flere til å reise til Den islamske staten og krige. Nå er det kvinnesynet som er i sentrum for kritikk, etter at denne videoen ble snappet opp av Aftonbladet.

Det er denne passasjen som er særlig interessant, og den levner liten tvil om hvilket press som legges på foreldre om å ta hijaben på døtrene sine: «Om hun ikke dekker seg til, skal hun til helvete. Det er slik det fungerer. Skal vi ljuge for henne?»

Rene ord for pengene.

Antallet avgjør

Muadh Zamzam har tidligere vært talsmann for SFM. Nå benyttes han flittig som foreleser. På hjemmesiden til SFG kommer det frem at barn oppmuntres til å gå på koranskolen deres og lære seg hele koranen utenat. De tilbyr arabisk-kurs, diverse andre kurs og arrangement for «søstre» og «brødre». Når de får et kritisk søkelys på seg, kommer anklagene om rasisme.

Svenske myndigheter skal nå granske gruppen, som samler muslimer fra hele Sverige på sine arrangement. SFM kan miste statsstøtten på 500 000 kr.

Hvor mange slike islamistiske grupper har vi nå i Skandinavia? Jeg vil anslå at vi har dem i alle byer av noen størrelse. Og de blir flere og flere år for år. Hvor går politikernes tålegrense?

Halshuggingsimamen

Her er det bare å minne om vår avsløring noen år tilbake av ham vi kalte halshuggingsimamen fra Gujranwala i Punjab og Oslo. Han er en importert svigersønn til imam Nehmat Ali Shah. Sistnevnte kjent for sin hyllest av han som drepte guvernør Salman Taseer, fordi Taseer var motstander av blasfemiloven i Pakistan. Han er også kjent for sitt lite flatterende syn på jøder, og diverse voldsepisoder. Svigersønnen Syed Farasat Ali Bukhari, også han imam og som ville starte skole i Oslo for barn, sa i et videoopptak hva som venter en muslim som ikke faster:

Hvis en person spiser eller drikker offentlig under ramadan, latterliggjør han islam. Og befinner vedkommende seg i et muslimsk samfunn/stat, så skal myndighetene halshogge ham.

Vider sa han dette om kravet til bønn:

– En person som ikke ber sine daglige obligatoriske bønner, som er myndig og tilregnelig, for vedkommende er den minste straffen i et muslimsk samfunn fengsling. Til han angrer, ber om tilgivelse og opptar daglig bønn. I visse lovskoler tas det til orde for å drepe dem. Så stor synd er det å la være å be, sier imamen.

Men de får fortsette som før. Enten det er i Storbritannia, Sverige, Danmark eller Norge. Det har disse lederne med glede notert seg: Europas vekhet i møte med islamistiske krefter.

Parallelle samfunn en realitet

Eksisterer parallelle samfunn? spør endel seg. Vel, jeg opplevde dem allerede som barn i min mors hjemby, Egersund. Perane og Larsane levde helt på siden av hovedsamfunnet. Kvinnene jobbet ikke utenfor hjemmet, fødte mange barn, gikk i lange skjørt (også jentene gjorde det), lange fletter (om jeg husker riktig), hadde egen skole, giftet seg innad i «samfundet» sitt, og kun guttene menget seg med andre barn. Parallellen til dette i dag er islamismen. Sistnevnte er dog langt mer ødeleggende for et samfunn, må føyes til. Svovelpredikanter har ikke like mye å stille opp med som hatpredikantene som jobber for å innføre en verden under Muhammeds fane fra Medina.