Kriminalitet

Politibetjent Springares blomsterhav – og fotoforbud

En erfaren politibetjent i Sverige, Peter Springare, sier sin ærlige mening på Facebook. Han forteller om sin siste uke på arbeid, som hovedsakelig består av voldtekter, narkotikabrudd og utpressing. Han oppgir fornavnene og landbakgrunn (der det finnes) på de mistenkte. De fleste mediene tier om det han forteller, hans eget politi anmelder han - mens blomsterhavet til Springare bare vokser og vokser på politistasjonen - som innfører fotoforbud av blomstene. Man kan spørre seg: Hva skal vi med fake news når virkeligheten er slik den er?

En politibetjent i Sverige klarte åpenbart ikke å tie lengre. Fredag 3. februar kom han med en særdeles oppgitt – og ærlig – melding på sin private Facebook-side. Han er sliten og dritlei. Han vet det han skal fortelle ikke er politisk korrekt. Han vet han egentlig er underlagt munnkurv – han er jo statlig ansatt. Han vet han setter karriéren, ja kanskje endog lønna, på spill. Men han gjør det. Han har fått nok.

Peter Springare skriver:

Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Det jag kommer att torgföra till er alla skattebetalare är förbjudet att torgföra för oss statligt anställda. Det renderar i utebliven karriär och utebliven individuell lön. Även fast det är sant. Jag skiter i allt detta, ska snart ändå gå i pension efter 47 år i denna verksamhet. Jag kommer nu och varje vecka framgent att redogöra i detalj för vad som sysselsätter Mig som utredare/förundersökningsledare på grova brottsroteln polisen i Örebro. Det kommer inte att harmoniera med BRÅ:s uppfattning eller andra vänstervridna kriminologers uppfattning i den allmänna debatten.

Våra pensionärer går på knäna, skolan är ett enda kaos, sjukvården är ett inferno, polisen har totalhavererat etc etc. Alla vet varför men ingen törs eller vill torgföra anledningen, p g a att Sverige alltid levt på myten om det präktiga ultimata samhället som har osinnliga resurser för att vara i framkant när det gäller att vara det enda politiskt korrekta alternativet i en dysfunktionell värld som slår knut på sig själv, genom destruktivt beteende i olika religioners namn.

Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.

Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen, igen, igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.

Länder som representerar veckans alla brott: Irak, Irak, Turkiet, Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.

Nu pratar vi bara Örebro kommun. Och dessa brott upptar vår utredningsförmåga till 100%.

Så här ser det ut och har sett ut de senaste 10-15 åren.

Återkommer nästa fredag med en redogörelse för den gångna veckan.

I skivende stund har innlegget over 30.000 likes og over 15.000 delinger. Vi kan trygt slå fast at politibetjent Strangere innlegg er en innertier. Han traff midt i blink i det Sverige der avstanden mellom folket og politikerne mest av alt ligner en avgrunn, en avgrunn som ikke minst svenske medier har bidratt til.

Anmeldt

Nei, Peter Springare er ingen nyutdannet spirrevipp med overdrevne ambisjoner. Sveriges Radio omtaler han som Örebropolitets mest «erfarna brottsutredare» der omtalen handler om at FB-innlegget førte til at Springare er anmeldt – av sine egne.

Problemet er visstnok at han oppgir navn, vel og merke fornavn, men det er visstnok ikke så nøye. For det finnes vel ikke så mange «Muhammed» (i utallige skriveversjoner) i Sverige?

Vi skjønner det: Springare forteller at innvandrere i Sverige er sterkt tilstede i kriminalitetsbilde. At mye av kriminaliteten handler om voldtekt. Og personenes opprinnelsesland forteller jo også en del. Men vi vet jo at noen tviholder på at slikt «ikke betyr noe». Så derfor skal vi heller ikke si noe om det. Tystnad.

Enøyd

Det blir kanskje mange skogsturer for Peter Springare fremover – om ikke annet for å få litt fred fra folk som tydeligvis setter stor pris på hans åpenhet. Foto: Fra Springares Facebook-side.

Da er det «godt» at Sverige har Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi ved Stockholms universitet. Det er samme mann som mener hvis politiet går ut med signalement på kriminelle, så er det et bevis på hvor «desperat» politiet er blitt. Han mener at et signalement som stor nese, mørkt krøllete hår og at vedkommende ikke snakker svensk er «et svært stereotypt bilde.» Det kan gi «ubehagelige spenninger i samfunnet.» Og i denne aktuelle saken (voldtekt av et barn) mente han også at siden informasjonen kom fra én kilde – dertil et barn – måtte det stilles spørsmål ved politiets fremgangsmåte.

Denne gangen hevder Sarnecki at Peter Springare ser virkeligheten for enøyd og er bare negativ. Sarnecki er derfor fornøyd med anmeldelsen av Springare.

– Vi vet att invandrare, särskilt från länder med lågt human development index, är överrepresenterade bland brottsmisstänkta. I synnerhet i sexual- och våldsbrott. Så det här bidrar inte till våra kunskaper på något sätt. Dessutom är det svårt att ta ett stickprov på en vecka och göra generella uttalanden utifrån det.

Ja, vi er hellig overbevist om at Springare ble «så jävla tröt» på en uke.

Blomsterhav – og fotoforbud

Folk i Sverige har vist sin takknemlighet til den fritt-talende Springare med et blomsterhav. Det ble antakelig for mye for politiet. De repliserte som de gjerne gjør i Sverige: Springares støtte måtte holdes borte fra offentligheten, derfor la de like godt ned fotoforbud (!) av blomstene.

Politiets forklaring er syltynn:

– De här blommorna kommer in i vår vanliga postgång kan man säga. Vi måste alltid göra en säkerhetsprövning på de här sakerna, vi vet ju inte vad det är i de här blommorna. Det kanske inte bara är sådana som vill Peter väl, utan det kanske är sådana som tycker att det han skrivit är åt helskotta och vill göra något åt det andra hållet, forklarer pressetalsmann Anders Sjöberg.

Om vi ikke visste det fra før, så vet vi det nå: Å se bilder av blomster som det kan være noe i, er en alvorlig sikkerhetstrussel for deg og meg.

Du kan se blomsterbildene på svenske Nyheter i dag. Husk så at det er på eget ansvar.

Det er for øvrig opprettet en støttegruppe på Facebook for Peter Springare, en gruppe som vokser svært raskt. Allerede nå har den rukket å få over 37.000 medlemmer.