Aktuelt

Vil skjerpe asylpolitikken etter terrorangrepet

Gårsdagens terrorangrep på et julemarked i Berlin tilsier at asyl- og flyktningpolitikken må endres, sier innenriksministere og partikollegaer til Angela Merkel (CDU), som også hevder at Tyskland er i en krigslignende tilstand.

Den bayerske innenriksminister Joachim Herrmann (CSU) sier vi er nødt til å snakke om risikoen som dagens asyl- og flyktningpolitikk bringer med seg. Han ønsker en ny vurdering vurdering av den tyske politikken på området etter terrorangrepet mot et julemarked i Berlin i går.

Herrmann legger til grunn at mottaket av mange asylsøkere fører til økt risiko for angrep. Ifølge han kan man ikke forvente at befolkningen godtar at man fortsetter slik som nå.

– Hvis det bekreftes at dette angrepet ble begått av noen som er kommet inn i landet som asylsøkere, må hendelsen i Berlin føre til en grunnleggende refleksjon om hvordan mottakssystemet er utformet, sa Herrmann i dag tidlig.

Innenriksminister i delstaten Saarland, Klaus Bouillon (CDU), snakket om en «state of war» og mener vi er nødt til å si «at vi er i en krigslignende tilstand, selv om det finnes noen som nekter å innse det.»

Bouillon annonserte strammere sikkerhetstiltak, blant annet med tungt bevæpnet politi på aktuelle steder.

Welt: «Wir müssen über die Risiken durch Flüchtlinge reden»