Aktuelt

Sverige viser vei!

Å kunne bruke en slik tittel er ikke hverdagskost. Men når svenske myndigheter nå stenger pengekranen til Sveriges Unga Muslimer grunnet koblinger til Det muslimske brorskapet, er svenskene et betydelig verdimessig hopp foran Norges regjering. Da forventer vi selvsagt at Erna og co gjør det vi har etterlyst på inn- og utpust i mange år: Kartlegg ideologisk moskeer, foreninger og bevegelser.

MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, deler årlig ut økonomisk støtte til ungdomsorganisasjoner. Neste år får ikke Sveriges Unga Muslimer (SUM) et øre fra MUCF. Begrunnelsen er at SUM ikke respekterer demokratiske ideer som likestilling og forbud mot diskriminering:

”Det har handlat om individer som uttryckt sig på sätt som inte är förenligt med förordningens syfte men också om kopplingar till andra organisationer som kan betraktas som icke förenliga med demokratins idéer, exempelvis till Muslimska brödraskapet”, skriver MUCF i sin bedömning.

Lederen av SUM, Rashid Musa, kan ikke svare et ja eller nei på om SUM har koblinger til Brorskapet, og da har vel svaret gitt seg selv?

Musa i SUM kan ikke svare på om de har koblinger til Brorskapet eller ei. Men han kan sikkert svare klart på om islamofobi trives i Sverige…

De säger att ni har kopplingar till Muslimska brödraskapet?

– Precis, det är vad de påstår och det är det vi menar har med godtyckliga grunder att göra. Vi kan inte närmare gå in på det utan väntar fortfarande på att ta del av underlaget.

Men har ni kopplingar till Muslimska brödraskapet?

– Jag väntar fortfarande på underlaget, jag kan inte uttala mig förrän jag får ta del av deras beslutsunderlag.

Du kan inte svara ja eller nej på den frågan?

– Jag kan inte ställa upp på en intervju överhuvudtaget. Tills vidare får jag hänvisa er till vår Facebook-sida.

HRS har etterlyst kartlegging av moskeer, foreninger (typisk islamske «kulturforeninger») og bevegelser i en årrekke. Vi må identifisere mellomstasjonene som hjernevasker særlig unge. Vi foreslo det sist under en presentasjon for Regjeringen Solberg i 2014. Det ble et mageplask. Tør Erna og co å ta steget inn i denne materien nå som Sverige ser ut til å våkne?

Hvis vi får en ny justisminister i morgen ved navnet Per-Willy Amundsen, tidligere innvandringspolitisk talsmann for Frp, da kan vi jo i alle fall håpe at så skjer.