Kriminalitet

Rockefellerkonsert endte i MIK

Konserter både natt til lørdag og søndag på Rockefeller skal ha endt opp i alvorlig bråk. Grupper på 40-50 personer av utenlandsk opprinnelse skal ha angrepet politiet fordi "en av deres" ble pågrepet. Politiet opplyser at det kunne ha gått virkelig ille.

Ifølge våre politikilder ble det nesten opptøyer i helgen i forbindelse med konserter på Rockefeller.

Den første hendelsen skal ha skjedd natt til lørdag. En vakt skal ha blitt slått ned, og politiet ble tilkalt. Gjerningsmannen ble pågrepet, noe som skapte et voldsomt raseri hos en gruppe på 40-50 personer av utenlandsk opprinnelse. At «en av deres» ble pågrepet utløste en agressivitet som førte til at politiet måtte tilkalle assistanse for å få kontroll.

Måtte bruke MIK

Fra Politiforum.no

Fra Politiforum.no

Politiet så seg nødt til å ta i bruk det såkalte MIK-konseptet. MIK står for Mobiltaktisk Innsatskonsept og brukes i forbindelse med voldelige demonstrasjoner og opptøyer (massetjenester), for å ha kontroll på store menneskemasser. Konseptet ble innført våren 2005 etter modell fra dansk politi.

Natt til lørdag skal det ha vært 12-15 patruljer til stede på Rockefeller. Og selv om norsk politi har lagt bort køller og skjold, var aggressiviteten så høy hos gruppen på 40-50 personer at politiet måtte trekke batonger og bruke hunder for å beskytte seg.

En av tjenestemennene ble skallet ned.

Politiet betegner situasjonen som alvorlig og mener det kunne ha «gått virkelig ille». Det er bare å håpe at norsk politi er forberedt så vi unngår svenske tilstander, der politiet nesten er i oppløsning.

Natt til søndag skjedde noe av det samme på Rockefeller. Også denne gangen måtte politiet sette inn hunder for å få kontroll.

HRS har ikke registrert at hendelsene er referert i noen medier.