Islam

Ypper du til debatt, får du svar på tiltale!

Ex-muslims of Norway ypper til noe så skrekkelig som kritisk debatt og det faller ikke i god jord hos alle. For som vi alle vet: krig er fred, frihet er slaveri, uvitenhet er styrke, og kritikk er hat, krenkelser og løgn.

Aftenpostens Olga Stokke har i helgen skrevet om den forholdsvis nystartede organisasjonen Ex-muslims of Norway, som er dannet for å gi eks-muslimer og det som i mangel av et bedre ord kalles sekulære muslimer – dvs. muslimer med samme forhold til islam som et gjennomsnittlig statskirkemedlem har til kristendom – en stemme i debatten.

Under overskriften Eks-muslimer ypper til debatt, opprisser Stokke et flott portrett av frontfigurene Lily Bandehy, Cemal Knudsen Yucel og Khalid Thataal.

– Vi vil normalisere islamkritikk. Vi vil normalisere det å forlate islam. Vi ønsker å opplyse, spre kunnskap om islam og å invitere til debatt. Men vi er ikke religionshatere, sier leder Yucel til Aftenposten, mens Bandehy legger til: – Vi jobber for et sekulært samfunn der den norske identiteten er i fokus, ikke den religiøse.

Men akk, som vi har lært av Kamilla Sadol, som ble prisbelønnet av samme Aftenposten for sin henrivende, reflekterte kommentar om massakren på redaksjonen i Charlie Hebdo: ber du om bråk, så får du bråk.

Logikken bak denne tankegangen er som følger: ytringsfrihet er bare enda en måte å drepe på, så fordi Charlie Hebdo drepte Sadol og hennes trosfeller med kritiske ord og tegninger, drepte Sadols trosfeller Charlie Hebdo med skarpladde våpen.

Klart som blekk: brukte du nettopp ytringsfriheten din til å si at du ikke likte den forrige artikkelen min? Greit, da bruker jeg ytringsfriheten min til å skyte vekk øyet ditt med sprettert.

Men hvem kan klandre ber du om bråk-tankegangens tilhengere? Eks-muslimer og desslike sier kanskje kritikk og debatt, men som så mange andre troende vet f.eks. konvertitt Maryam Trine Skogen hva de egentlig driver med: hat, krenkelser og løgn. Det fungerer omtrent sånn: har du noen innvendinger mot det jeg sier, tenker og mener? Hat! Er du ikke ubetinget begeistret for min livsstil? Krenkelse! Har du en annen oppfatning enn meg av min valgte religion eller politiske ideologi og gir uttrykk for denne? Løgn!

Dette er forresten en ganske utbredt misforståelse, som bygger på en eldgammel kjensgjerning få er klar over idag: kritikk staves nemlig «h-a-t-e-f-u-l-l-e-d-r-i-t-t-s-e-k-k-e-r» på vulgærlatin.

Skogen presenterer seg ellers på Facebook med et bilde av seg selv sammen med Dialoguesjef Jonas Gahr Støre, og ser følgelig frem til dialoguen om de voldelige eks-muslimske bøllenes onde hensikter:

hoflig1

Og det kan være noe i det, for i en annen debatt gir enda en troende sitt besyv med. Vedkommendes argumentasjon er fri for hat, krenkelser og løgn, og fastslår en gang for alle at vi i hvert fall ikke bør høre på Cemal Knudsen Yucel. Hvorfor ikke? Tja, moren hans er visst ikke noe særlig:

hoflig2

Så hvis du ikke skjønner at du skal utvise ærbødig respekt for herr Alkhaldis ærbødigste respektfulleste religion nå, så er du totalt dust. Og morra di er så teit og dum og slem at du antagelig er av svært tvilsomt opphav, din respektløse svinepels!

Velkommen til religionsdebatt i det moderne Norge.