Aktuelt

To imamer arrestert på Ibiza

De to arresterte imamene av marokkansk opprinnelse er mistenkt for å være IS-rekruttere.

skjermbilde-2016-10-27-12-12-07Spania har etter Paris-terroren en pågående aksjon for å avdekke eventuelle IS-tilhengere.

På tirsdag ble to marokkanskfødte imamer arrestert på ferieøya Ibiza i turistbyen Sant Antoni de Portmany. Begge er mistenkt for å støtte IS og oppmuntre til jihad.

Guardia Civil har oppgitt alderen til mennene til henholdsvis 31 og 35 år, men ikke navngitt dem. Politiet bekrefter at de begge var imamer ved en (ikke navngitt) moské, og at de i sin posisjon kunne utøve innflytelse på medlemmer av de muslimske samfunnene på øya. Spesielt opptatt er politiet av deres eventuelle innvirkning på ungdommen i moskeen.

Det spanske innenriksdepartementet bekrefter også at en annen marokkanskfødt mann ble pågrepet onsdag mistenkt for å spre IS-propaganda og støtte terrorangrep.

Han er identifisert som AB og ble pågrepet i den nordlige byen Calahorra, mot grensen til Frankrike. AB skal ha koblinger til ytterligere en marokkanskfødt mann, Salim Aghmir, som ble arrestert i Pampelona (om lag 8 mil nord for Calahorra) i fjor.

Independent.co.uk