Mediekritikk

Kjetil Rolness om ekkokammeret i NRK

Kjetil Rolness med skarp kritikk av NRK i Kringkastingsrådet.

NRK har latt en medarbeider «utvikle ekstreme holdninger» til islam og innvandring og lage en dokumentar om det. Den er blitt meget interessant. Men skjønner NRK hvorfor? Eller hva den forteller om Norges største journalistiske organisasjon?, spurte sosiolog Kjetil Rolness i innlegget han holdt i Kringkastingsrådet om NRKs sterkt kritikkverdige dokumentar «Ekkokammeret».

Dette er følgelig en dokumentar der kritikk av innvandringpolitikk og flyktningsjournalistikken framstår som et ideologisk avvik. Du har da verdensbilde som ikke harmonerer med virkeligheten, eller hvordan resten av verden tenker. Du er ute å kjøre både rasjonelt, moralsk og politisk. Men ironisk nok har jo dokumentaren både nevnt og vist at meningskorridoren faktisk eksisterer. Og skulle ikke dette utilsiktede budskap være tydelig nok i selve dokumentaren, så er det bare å se reaksjonene etterpå. «For en lettelse!» utbryer Ludvig i det han forteller at at det hele har vært et prosjekt. Og det går et gikk lettelsen sukk over slekt, venner og kolleger. Og Ludvig druknes i ros for å være tøff og modig. Tenk at han har turt å late som han er innvandringskritisk.

Les resten hos Journalisten.no.