Innvandring

Tysk politimemo: Økende antall voldtekter i offentlige svømmehaller

Et lekket politimemo bekrefter at antallet seksualforbrytelser mot barn og kvinner i offentlige tyske svømmehaller øker. Gjerningsmennene er hovedsakelig nyankomne asylsøkere. Fenomenet har vært kjent - om enn i mindre skala - i årevis, og likevel bruker myndighetene svømmehaller som integreringstiltak. I Sverige deler myndighetene til og med ut gratisbilletter.

Et lekket politimemo konstaterer at at antallet voldtekter og seksuelle overgrep på barn begått av asylinnvandrere i offentlige svømmhaller i Tyskland er økende. I memoet heter det at det er grunn til alvorlig bekymring. Myndighetene i Düsseldorf bekrefter memoets, som mandag ble offentliggjort av avisen Bild, autensitet og at det er blitt avholdt møter i sakens anledning.

A leaked report into a surge in sex crimes by immigrants at German public swimming pools is a ‘grave concern’, according to officials.

The secret report’s authenticity has been confirmed by the authorities in Dusseldorf which outlines the particular worry over rapes and sexual abuse of children.

It comes just months after the nightmare scenes in Cologne on New Year’s Eve when hundreds of women were sexually abused by marauding gangs of migrants and less than a month since an Iraqi migrant was jailed for raping a 10-year-old boy in an Austrian swimming pool.

Det interne memoet er laget for tjenestemenn i Criminal Commisariat 12 (K12), som er ansvarlige for seksualforbrytelser og savnede personer og bekrefter at antallet seksualforbrytelser i offentlige svømmehaller øker. Gjerningsmennene er i all hovedsak asylinnvandrere. Det er særlig de seksuelle overgrepene på barn som bekymrer politiet og myndighetene.

Etter en rekke tilfeller av seksuell trakassering og overgrep på jenter og kvinner i tyske svømmehaller valgte myndighetene å sette opp skilter med bilder og undertekster på arabisk og tysk som forklarer at bikini ikke betyr at jenter og kvinner er tilgjengelige for sex og at det ikke er tillatt å berøre noen på «upassende vis». dem. Antallet seksuelle trakasseringer og overgrep har likevel fortsatt å øke.

Many cities, including Munich and Berlin, have posted charts in numerous languages stating that women wearing skimpy bathing costumes are not telegraphing that they are available for sex and must not be touched inappropriately in any way.

The memo from the Duesseldorf sex crimes unit comes as the open-air pool season in Germany is in full swing.

It stemmed from a meeting of sex crime officers on June 15 in which the escalating incidents – including two rapes at a swimming pool – were discussed.

The clarification of the cases was ‘particularly difficult’ because of the numbers of people in the mobs.

Officers vowed to improve their policing methods including more photofits of suspects together with accurate description of their clothing at the time of the attacks.

A police spokesman confirmed the authenticity of the document and said it was a meeting designed to assure the quality of investigative work and that there had been a meeting.

Representanter for Østerrikes flykningorganisasjoner har bedt om ro etter offentliggjøringen av memoet og understreker at de gjør seg anstrengelser for å utdanne unge mannlige asylsøkere om kvinner og barns rettigheter i landet.

Rapporten kommer bare en måned etter at en nyankommet irakisk asylsøker ble dømt til seks års fengsel for å ha voldtatt en 10 år gammel gutt i garderoben i svømmehallen Theresienbad i Østerrike. Offeret fikk store fysiske skader og har i ettertid blitt diagnostisert med Posttraumatisk stressyndrom og panikkanfall.

Etter voldtekten fortsatte den 20 år gamle gjerningsmannen helt uanfektet å bade og politiet pågrep ham i bassenget. I avhør forklarte han at han var i en «seksuell nødsituasjon» – tygg litt på den! – ettersom han ikke hadde hatt sex på fire måneder fordi hans kone var igjen i hjemlandet. Ugjerningen har en strafferamme på inntil 15 års fengsel, men asylsøkeren fikk nedsatt straff på grunn av sin unge alder, dårlige boforhold og tidligere gode oppførsel.

Det blir dessverre ikke oppgitt hva slags oppførsel som kan rettferdiggjøre strafferabatt for voldtekt på et barn

Men selvfølgelig: Gjerningsmannen var i svømmehallen som del av et tiltak for å integrere mannen i det østerrikske samfunnet og var i følge med en 15 år gammel «hjelper» og oversetter.

Dette forteller oss en hel del om hvor virkelighetsfjerne og -benektende våre offentlige myndigheter i realieten er. Naboen Sverige er et godt eksempel.

Antiovergrepsposter i tyske svømmehaller.

Antiovergrepsposter i tyske svømmehaller.

Herfra kommer det regelmessig rapporter om samme fenomen. I januar opplyste politiet i en pressemelding at et barn var blitt voldtatt på det populære Eriksdalsbadet i Stockholm. Bare i fjor ble det innlevert 14 politianmeldelser om seksuell trakassering/seksuelle overgrep begått av “unge menn” – som ble oppgitt å være såkalte enslige mindreårige asylsøkere – på barn helt ned i elleveårsalderen i svømmehallen, hvis ledelse reagerte med å innføre kjønnssegregerte boblebad. Bare i januar ble fire jenter under 18 utsatt for seksuell trakassering og uniformert politi patruljerer nå regelmessige stedet. Eriksdalsbadet er ikke alene. Flere svømmehaller i Stockholm og en i Örebro rapporterer om at seksuell trakassering/overgrep på badegjester øker. Eventyrbadet Aquanova i Borlänge rapporterer om en drastisk økning av seksuell trakassering og overgrep begått av grupper av unge menn. I en politirapport heter det at både jenter og gutter er utsatt. En hendelse beskrives slik: “Patrulje…beordres til badet på maserhallen i anledning av at to jenter ble seksuelt trakassert av en guttegjeng. Trakasseringen har bestått i av guttegjengen har tafset på jentene samt dratt i badetøyet deres, de har til og med forsøkt å dra jentene med seg mot deres vilje… De fleste i guttegjengen skal ha vært delaktige på et vis.» Eriksdalsbadet rapporterer nå at det er merkbart færre tenåringsjenter i svømmehallen pga “enslige, mindreårige asylsøkeres” gjentatte seksuelle trakassering og overgrep:

Utöver det har såväl simhallens personal som polis, som civilt arbetat i simhallen sedan årsskiftet, också noterat att antalet tonårstjejer som besöker simhallen den senaste månaden minskat så mycket att det märks.

– Troligen beror det på att de är rädda för att bli ofredade. Vi är nedringda av oroliga föräldrar som vill att vi ska garantera deras döttrars säkerhet. Det är en sorglig utveckling. Vi ska göra allt som står i vår makt för att stoppa den, fortsätter Sara Franzén Shilwan.

Meldingene om seksuell trakassering i offentlige svømmehaller er ellers ikke noe nytt fenomen – det heller – de har i årenes løp blitt gjengitt med jevne mellomrom i europeiske aviser.

Likevel går altså svenske myndigheter hen, på en tid hvor tilstrømmingen var så stor at asylsystemet og registreringen nærmest brøt sammen, og kjøper hundrevis av kort som gir gutter og unge menn med bakgrunn fra noen av verdens mest kvinnehatende samfunn – hvor kvinner blir pakket inn for ikke å synes, kjønnssegregering er utbredt, seksualisering av kvinner og et generelt forskrudd forhold til kjønnsrelasjoner og normal seksualitet likeså – gratis adgang til offentlige svømmehaller, også når de ankommer uten voksne tilsynspersoner og/eller tolk. Foregår det noe som i det hele tatt kan minne om tenking på europeiske politikere og byråkraters kontorer?

Länets hvb-hem, där ensamkommande flyktingar bor, har sedan i höstas köpt in hundratals kort som ger gratis entré till stadens simhallar.

— Det är ett stort problem. Vissa vet inte hur man beter sig i en simhall, andra kan dessvärre inte ens simma, säger Sara Franzén Shilwan, chef på Eriksdalsbadet.

Hva trodde man egentlig at dette ville avstedkomme?

– Vi mäktar helt enkelt inte med att hålla den ordning eller uppsikt som vi vill ha, säger Sara Franzén Shilwan, och beskriver stök och bråk som beror på ständiga regelöverträdelser, ovilja eller oförmåga att lyssna på tillsägelser och konflikter som uppstår på grund av språkförbistringar.

– Det händer att vi avvisar även uppenbart ”svenska” killgäng, men inte alls i samma utsträckning som de gäng vi har problem med nu, unga killar som inte pratar svenska. Så är det och det måste vi komma till rätta med, fortsätter hon.

Hon beskriver att det i princip varje kväll och helg kommer grupper av ensamkommande till badet, främst på kvällar och helger, och att de kommer utan ansvariga vuxna.

Shilwan er overbevist om at de som seksuelt trakasserer og begår overgrep vet at det de gjør er galt, men at det finnes kulturelle forskjeller og koder som gjør at de mister normale hemninger.

Hun har naturligvis rett, for skrik av redsel og avsky fra en jente eller kvinne er universelt; man trenger ikke kunne språket eller normene i de respektive land for å forstå det. Bare det at overgriperen/overgriperne først må omringe og så holde fast det kvinnelige offeret mens de begår overgrepet, er et så kraftig hint om at jenta/kvinnen ikke ønsker å ha noe fysisk samkvem at det ikke er til å misforstå av noen.

Sverige er altså et land hvis myndigheter forsøker å utøve en “feministisk utenrikspolitikk” overfor dypt misogyne land som Saudi Arabia, mens de ikke klarer å beskytte jenter og kvinner mot den samme misogynien – men heller forsøker å hysje ned fenomenet – når den brer seg i deres eget land. De kjøper til og med gratisbilletter til steder hvor jenter og kvinner i sakens natur er sparsomt påkledd til noen av dens ivrigste representanter.

Det er bare å konstatere at vi er i hendene på dypt uansvarlige mennesker.