Politikk

Statssekretær tar saken i egne hender

Statssekretær til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug, Hanne CS Iversen, har latt seg inspirere av de unge investorene som har kjøpt bøker til alle landets folkebiblioteker, videregåendes skolers bibliotek og universitetsbibliotekene. På ferie fra utlandet har hun kjøpt ti bøker av "Islam. Den 11. landeplage" som hun forærer til hjembyen Harstad sitt bibliotek. Biblioteket repliserer på FrP-erens initiativ med "veldig hyggelig".

Noen ganger opplever man politikere som vil noe – og som handler.

Statssekretær Hanne CS Iversen (FrP) tar saken i egne hender

Statssekretær Hanne CS Iversen (FrP) tar saken i egne hender

Da det i dag ble kjent at en gruppe unge investorer har kjøpt 1.000 bøker av Hege Storhaugs bok Islam. Den 11. landeplage som de forærer til alle landets folkebiblioteker, våre 46 universitetsbibliotek og samtlige videregående skolers bibliotek, lot statssekretær Hanne CS Iversen (FrP) seg inspirere, endog i feriemodus.

Iversen er statssekretær på integreringsfeltet for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP). Iversen, som er fra Harstad, har siden slutten av fjoråret jobbet med integreringspolitikken for regjeringen – og har erfart at det gjenstår mye i integreringsarbeidet. Ikke minst mener Iversen at vi også må lære mer om islam og dens betydning for samfunnet. Her mener hun at Islam. Den 11. landeplage har sin plass.

Hun tok derfor initiativet i dag og kjøper – som privatperson – ti eksemplarer av boken som hun forærer til Harstad bibliotek.

Harstad bibliotek opplyser om at de har to eksemplarer av boken, men begge er utlånt. Per se har de en på venteliste. Når vi forteller om Iversens initiativ, sier en svært så blid bibliotekar:

– Så flott! Det var da veldig hyggelig!

Oppvåkning?

Fra før har en investor kjøpt 4.000 eksemplarer av Islam. Den 11. landeplage som er forært alle på Stortinget, Regjeringen, landets største kommuner og mediehus. Her har mottakelsen vært noe forskjellig.

Vi er blitt fortalt at i mange mediehus var interessen overveldende – journalister la på sprang for å sikre seg ett eksemplar. Men de samme mediehusene har vært tause om boka.

Fra kommunehold har det vært mer forvirring. Hvordan ta imot en slik gave, en bok som mange har prøvd gjort kontroversiell? Videre er det en rekke som har tatt kraftig avstand fra boken – selvsagt uten å ha lest den. Utvilsomt har vi mange politikere i dette landet som har tenkt de tankene de har tenkt å tenke. Det er en tragedie for landet. Slike politikere trenger vi ikke, noe vi selvsagt skal huske ved valg.

Noen kommunestyrer har delt ut boken – og fått kjeft fra representanter i salen. Andre har gjort bøkene tilgjengelig, slik at de som ønsker kan hente ett eksemplar (hvilket noen har kviet seg for). Atter andre har bare returnert bokgaven og takket nei på vegne av kommunestyrets representanter – uten at de samme har hatt noe de skulle ha sagt. En ekstra ivrig rådmann tok bøkene og delte dem ut til venner og bekjente – uten å gi kommunestyret tilgang til gaven. Atter andre har tatt imot gaven slik som en tar imot en gave, høflig, enten man liker bokgaven eller ikke.

Samtidig har folket tatt imot Landeplagen med stor begeistring. Boken er trykket i 48.000 eksemplarer, hvorav ca. 40.000 er solgt. Utvilsomt har Norge et mer våkent folk enn vi har våkne politikere.

Derfor en ekstra stor takk til statsekretær Hanne CS Iversen som tar saken i egne hender. Hun får sikkert kjeft fra noen, men mitt stalltips er at folket ønsker slike politikere. Håper du får en ekstra fin ferie!