Mediekritikk

Red. beklager til Aftenposten

Opp som en løve, ned som en fell.

I går glefset jeg etter Aftenposten for å ha utelatt vesentlige opplysninger i saken vanligere med skilsmisse blant somaliere. Dessverre oppfattet jeg det som at saken sluttet etter Ada Engebrigtsen ved Velferdsforskningsinstituttet NOVAs uttalelser, scrollet ned og så ikke noe mer. Men det var det. Jeg gjorde meg med andre ord skyldig i den tilnærmet eldste feilen i boka. Riktignok har jeg hatt massive problemer med nettleseren min etter oppgradering av operativsystemet mitt, men det var jeg jo fullt klar over og burde selvsagt tatt med i betraktningen.

Jeg var altså for rask på labben her og kritiserte Aftenposten for å utelate opplysninger som beviselig forelå i saken. Aldri så galt er det godt for noe; takket være min dustelesing har Aftenposten nå oppdatert saken sin med dette flotte, tydelige varslet etter hvert avsnitt:

NB: Saken fortsetter lenger ned!

Men sånne feil skal slett ikke forekomme fra min side og jeg ber beskjemmet om unnskyldning.