Islam

Er Olga Stokke i Aftenposten ekstrem?

Vi har på et saklig grunnlag utfordret Oslos ordførerkandidat, Shoaib Sultan, om hvorfor han og Antirasistisk senter anbefaler en ytterliggående moské for unge konvertitter. I moskeen kan de unge lytte til propaganda mot Vesten og frihetsverdier, og propaganda for et islamstyrt samfunn på alle nivå. Til Nettavisen avviser Sultan å…

Vi har på et saklig grunnlag utfordret Oslos ordførerkandidat, Shoaib Sultan, om hvorfor han og Antirasistisk senter anbefaler en ytterliggående moské for unge konvertitter. I moskeen kan de unge lytte til propaganda mot Vesten og frihetsverdier, og propaganda for et islamstyrt samfunn på alle nivå. Til Nettavisen avviser Sultan å svare. Han benytter den samme gamle taktikken: Vi som påpeker ekstremisme i moskeer og bevegelser, det er vi som er ekstreme. Altså er den anstendige Olga Stokke i Aftenposten også en person med ”ekstreme uttalelser”, eller hva mener Sultan?

År ut og år inn slipper sentrale personer å svare på like sentrale spørsmål knyttet til moskeer og bevegelser som radikaliserer unge. Vi utfordret i går igjen ordførerkandidat og ekspert på ekstremisme hos Antirasistisk senter, Shoaib Sultan, om hvordan de kan anbefale unge konvertitter å melde seg inn i Rabitamoskeen i Det islamske forbundet.

Er dette å trykke "likes" på Facebook?

Er dette å trykke «likes» på Facebook?

Vi viste eksempelvis til en forestående konferanse, Ummah-konferansen, der unge inviteres til å lytte til hatpredikanter som hentes fra utlandet av ungdomsgruppen i Rabitamoskeen.

Så hva svarer Sultan når han konfronteres med dokumenterte utfordringer? Utfordringene er ”uinteressante”:

– Det er bare resirkulerte gamle anklager, og hun sitter og teller «liker» på Facebook – og det synes jeg er helt uinteressant. Det viser bare den utviklingen vi har sett, med mer og mer ekstreme uttalelser og en veldig merkelig retorikk fra HRS, sier Sultan til Nettavisen.

– Hun mener du anbefaler ekstremisme?

– Det er en uttalelse som faller på sin egen urimelighet. Det er for useriøst til at jeg vil kommentere det, sier Sultan.

Vi sitter og teller likes på Facebook, altså. Er skjermbildet over en del av denne ”likes-tellingen”?

Jeg synes Nettavisen lar Sultan slippe svært enkelt unna hans eget ubehag. Hva er begrunnelsen for å sende unge akkurat til Rabitamoskeen, med gateadresse og det hele? Har vi ikke et krav på å vite hvorfor en ordførerkandidat, ansatt i et skattefinansiert senter som arbeider mot rasisme, mener denne moskeen er akseptabel verdimessig?

Sultan velter ekstremisme over på oss som dokumenterer at unge i Norge utsettes for ekstremislam gjennom moskeer, konferanser og innleide antidemokratiske predikanter. I rettferdighetens navn burde han da gjøre nøyaktig det samme med journalisten Olga Stokke, som etter grundig undersøkende journalistikk kom frem til det samme som rights.no har dokumentert gjennom årene: at ekstreme predikanter opptrer på norske scener.

Olga_Stokke_Ekstremisme

Som Stokke skriver korrekt i ingressen til hovedartikkelen i en serie i Aftenposten forsommeren 2015.

Enkelte norske muslimske organisasjoner har invitert svært omstridte foredragsholdere på besøk de siste årene. I andre land nektes noen av dem innreise på grunn av ekstreme holdninger.

Til den nevnte ”Ummah-konferansen”, som ikke har fått medienes søkelys på seg gjennom årene, inviteres hatpredikanter som også opptrer hos de åpne salafistene i Islam Net. Rabitas ungdomsgruppe, Norges Unge Muslimer, er altså ideologisk på nett med Islam Net.

Sultan-Skjermdump

Ordførerkandidat Sultan var i en årrekke generalsekretær for Norges moskeer i Islamsk Råd. Den kan vanskelig tenkes at han ikke skulle kjenne ideologien i Rabitamoskeen.

Sultan avrunder slik:

-Storhaug kunne kanskje komme med en liste over muslimske trossamfunn hun mener vi burde anbefale folk å gå til?

Det er jo nettopp dette som er hans jobb. Å lage en liste over moskeer som står på frihetsverdienes side, ettersom det er han og ARS som sender unge i moskeen. Det er ikke HRS som gjør det.

At Sultan sier at våre påstander er ”resirkulerte gamle anklager” faller på egen urimelighet.

Vi gjentar derfor spørsmålet til ARS og ordførerkandidat Sultan: Hvorfor anbefaler dere ungdom å oppsøke Rabita?