Æresdrap og æresrelatert vold

Den første bølgen kommer. Misforstått liberalisme avvikler Europa?

Propagandamediene våre vil ikke løfte hodet og se utover Norge og Europa i et lengre fremtidsperspektiv. Etter 50 år med innvandring fra den islamske verden og etablering av æreskultur, samt et verdisyn vi aldri har sett før i vår historie, fortsetter man å gi inntrykk av at vi bare må bli…

Propagandamediene våre vil ikke løfte hodet og se utover Norge og Europa i et lengre fremtidsperspektiv. Etter 50 år med innvandring fra den islamske verden og etablering av æreskultur, samt et verdisyn vi aldri har sett før i vår historie, fortsetter man å gi inntrykk av at vi bare må bli flinkere med «integrering». Folk må «bare» lære seg norsk og komme seg i arbeid, er mantraet. I Stockholm står nå nikabkledde svensker på jernbanestasjonen og ønsker nye landsmenn velkommen. Velkommen til den liberale fremtiden.

Kulturforskjeller

Liberalismen, eller godhetsregimet, er Vestens ideologiske selvmord, skrev James Burnham i 1964 i den klassiske boken Vestens selvmord (Suicide of the West) Burnham mente at de liberales tankeløse storsinn, fylt med utopiske ideer, ville lede til Vestens undergang. Det hele handler ikke minst om å overkjøre egen befolknings langsiktige interesser.

Det var akkurat denne holdningen jeg møtte i en debatt på Litteraturhuset i Fredrikstad i går kveld. Temaet for kvelden var flyktningstrømmen og hvor mange vi skal ta imot. Pål Nesse fra Flyktninghjelpen og Ann-Margrit Austenå fra NOAS, var begge enige om at vi klarer å ta imot mange, veldig mange, og flere enn de 8.000 kvoteflyktningene fra Syria som Stortinget har vedtatt. Det hele handler for dem om at vi klarer det hvis vi vil, hvis vi anstrenger oss. Vi lærer dem norsk og får dem i arbeid fortest mulig, og derfra går alt så bra.

Ikke ett ord om de enorme kulturforskjellene mellom den islamdominerte verden, der den store majoriteten som nå strømmer inn i Europa har sitt opphav. Ikke ett ord om verdiforskjellene. Ikke ett ord om den økende makten til islam i Europa de siste ti til 20 årene. Ikke ett ord om kvinneperspektivet – som vi senest i dag illustrerte kort og rystende fra etablerte muslimske familier i Tyskland. Et tema jeg selv har prioritert hele mitt voksne arbeidsliv på i kamp med de fornektende vindmøllene i regjeringskorridorer, medier og politisk fastlåste organisasjoner.

Propagandamaskineriet, enten det er de gode liberale, typisk SV-tilhengerne i NRK (som jeg påpekte flere ganger i debatten, ikke minst fordi den ble ledet av en NRK-medarbeider), TV2, Aftenposten, VG eller Dagbladet, eller det er den venstreorienterte asyllobbyen, vil ikke snakke om de grunnleggende verdimessige endringene vi allerede ser på kontinentet vårt. Ei heller vil de samme diskutere hva vi kan forvente oss vil komme med den generasjonen oppdratt i islam og æreskultur som allerede er født og oppvokst her, samtidig som vi skal la millioner nye ankomme og bosette seg de få neste årene.

Og vi som mener at også dette er et viktig og vesentlig debatt, vi er bare hysteriske, forutinntatte og bedriver skremselspropaganda?

Kulturell avvikling

Det hele fremstår som et villet kulturell avvikling av kontinentet. Ja, jeg vet det er harde ord, men argumenter faktuelt mot. Hvilket land i Vest-Europa har fått til en god verdimessig integrering av de største nye befolkningsgruppene fra ikke-vestlige land, det vil si fra land der islam, stamme og ære er grunnbjelken i kulturen? Pek på ett, og jeg skal beklage det allerede skrevne her.

Dagens mest illustrerende bilde på den uvettige politikken, den mislykkede politikken, fant jeg i vårt snart knelende naboland Sverige. Nå ankommer «flyktninger» fra krigene (?) i Danmark, Tyskland, Ungarn, Serbia, Hellas og Tyrkia, Sveriges hovedstad Stockholm. På jernbanestasjonen mottas de med velkomsthilsener fra svensker.

Her er to av svenskene.

Velkomst på jernbanestasjonen i Stockholm

Velkomst på jernbanestasjonen i Stockholm

Gjennom årene er det lagt så mye dokumentasjon på bordet om verdiforringingen blant nye grupper fra den islamdominerte verden, at man kan ikke gjemme seg bak et unnskyldende «dette kjente jeg ikke til», når verditapet til Europa ikke lenger kan fornektes.

I debatten i Fredrikstad i går, der også Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde deltok, ville NRKs debattleder, Chris Carlsen, ha meg til å tallfeste hvor mange jeg mener Norge burde ta imot nå. Denne talleken, som jeg kalte det, ville jeg ikke være med på. Det hele er et opportunistisk spill, der den høyeste tilbyderen forventer øverste plass på humanismens seierspall. Det som i dag er den virkelige humanismen er å ivareta Norge og Europas fremtid som et humanistisk kontinent basert på frihetsverdier.

Jeg spurte derfor heller NRKs propagandamaskin, som jeg formulerte meg, hvor mange NRK mener vi skal ta imot de neste fem til ti årene. Svaret var, ifølge Carlsen, enkelt og kortfattet: Det har ikke NRK noen mening om.

Vel, vi som fremdeles orker å følge NRK fjernsyn og radio opplever det nok annerledes. Jeg har til gode å se eller høre en eneste sending der man tar et kritisk verdiblikk på det som nå skjer innover grensene våre i Europa. Ei heller ser eller hører jeg noe som helst om et forventet fremtidsresultat av den pågående migrasjonsbølgen, som kan vise seg bare å være et «skvulp» i forhold til hva som kan komme i neste sving, ifølge demograf Poul Christian Matthiesen.

Økonomi

Nå forteller da også FN oss hvem som kommer. 72 prosent er menn, langt de fleste arabere i aldersgruppen 18 – 35 år. 60 prosent hadde opphold i Tyrkia bak seg, mens 31 prosent ikke ville oppgi om de hadde det samme. Hovedgrunnen til at de er på vei til velferdsstatene i Nord-Europa er økonomi, forteller FN.

Kan noen vennligst ta en alvorsprat med de to fremste for å avvikle det Europa vi kjenner, Angela Merkel og Stefan Löfven?

Den neste generasjonen kommer til å felle en nådeløs dom over oss, tror jeg. Vi var så liberale at vi liberaliserte bort vår egen liberalitet.