Innvandring

-Flyktningpolitikken har gått for langt

De aller mest fremtredende demografene i Europa gir beskjed: FNs flyktningekonvensjon var myntet på de som hoppet over muren i Europas tid under kuldegrader etter 2.verdenskrig. Konvensjonen må endres. Strømmen av flyktninger fra Afrika, Midtøsten og Asia vil ellers bare tilta i styrke. Skal Europa bære andre kontinents mislykkede politikk og slik undergrave egen økonomisk og verdemessig stabilitet?

Det er sjelden klar beskjed  som kommer fra demografene med stor tyngde i Europa, britiske David Coleman, danske Poul Christian Matthiessen, og nederlandske Tre Dick van de Kaa: Europa kan ikke fortsette å ta imot strømmen av mennesker ut av mislykkede stater i den islamdominerte verden, en strøm som bare vil øke på hvis ikke dette stoppes.

Tar man signalet i den norske regjeringen? Vi kunne kanskje begynne med å spørre politikere og medier om hvor de trekker grensen for andelen som skal komme til vårt lille land de neste tiårene? For ikke å si årene. Alt ligger til rette for at strømmen bare vil øke.

De fremtrædende forskere i befolkningsudvikling fra Danmark, Storbritannien og Holland forudser voldsomme flygtningestrømme til Europa i fremtiden og opfordrer EU-landene til at gå forrest for at få ændret FN’s Flygtningekonvention.

Den nuværende strøm af asylansøgere til Europa er kun ”et skvulp” i forhold til de flygtningestrømme, der kan komme i fremtiden.

Det vurderer tre demografer, som har forsket i befolkningsudvikling i flere årtier.

Den danske demograf Poul Christian Matthiessen, professor emeritus fra Københavns Universitet, siger: »På grund af befolkningsudviklingen, borgerkrige, fattigdom og social uro i flere lande i Afrika og i Mellemøsten vil vi opleve endnu større strømme af flygtninge til Europa i fremtiden. Det kan betyde et voldsomt pres på europæiske værdier som demokrati, ytringsfrihed og kønnenes ligestilling,« siger Poul Christian Matthiessen, som opfordrer europæiske politikere til at arbejde for at få ændret flygtningekonventionen fra FN, som blev til i 1951.

Demografen David Coleman fra Oxford University er enig:

»Der er brug for en radikal ændring af FN’s Flygtningekonvention. Den blev oprindelig lavet for flygtninge internt i Europa efter Anden Verdenskrig, men siden udvidet til at gælde flygtninge fra hele verden. De strømmer nu til Europa, så presset på kontinentet er allerede nu historisk højt og bliver endnu større i fremtiden.«

Professor Dick van de Kaa fra Amsterdam Universitet vurderer, at Europas aktuelle politik med som udgangspunkt at tage imod de flygtninge, der bliver smuglet hertil, er »den værst tænkelige politiske løsning«.

Danmark går ikke forrest

Men det bliver ikke Danmark, der går forrest for at få ændret på flygtningekonventionen, siger den socialdemokratiske retsordfører, Trine Bramsen:

»Det har vi ikke fokus på. I stedet skal vi arbejde på at styrke et europæisk samarbejde om at håndtere flygtningestrømmen.«

Formand for EU-Kommissionen Jean-Claude Juncker har bebudet, at asylpolitikken skal prioriteres højere i EU, og kommissionen ventes at komme med et udspil senere på året.

Det er i høj grad nødvendigt, siger formanden for tænketanken Migration Policy Institute, Demetrios Papademetrios:

»Flygtningestrømmen er et af de mest kontroversielle emner i Europa i dag. Det udfordrer Europa, men det eneste, Europa gør i øjeblikket, er at reagere på symptomerne.«