Om å terrorisere terrorister med psykisk terror

Trykkefrihedsselskabet har invitert den drapstruede nederlandske politikeren Geert Wilders – som var tilstede på tegneutstillingen som ble angrepet av to islamister i Texas – til sommerens Folkemøte på Bornholm. Det anstendige Danmark vrir hendene i ren fortvilelse over at en sånn fyr skal komme og ødelegge stemningen på Bornholm.

Trykkefrihedsselskabet har invitert den drapstruede nederlandske politikeren Geert Wilders – som var tilstede på tegneutstillingen som ble angrepet av to islamister i Texas – til sommerens Folkemøte på Bornholm. Det anstendige Danmark vrir hendene i ren fortvilelse over at en sånn fyr skal komme og ødelegge stemningen på Bornholm. Alle vil jo være i fare bare fordi mannen ikke har vett på å tie stille for ikke å hisse opp tungt bevæpnede, fredelige tilhengere av verdens fredeligste religion!

Ikke minst vil Wilders deltagelse fordre sikkerhetstiltak og dermed nærvær av bevæpende vakter som vil minne alle pene mennesker om den ikke fullt så pene virkeligheten.

Tidligere utenriksminister for Venstre, Uffe Elleman-Jensen, finner det for godt å sammenligne Trykkefrihedsselskabets invitasjon med å invitere en slange til paradiset:

I år er der inviteret en slange indenfor i paradiset. “Trykkefrihedsselskabet” har inviteret den hollandske politiker Geert Wilders, der især er kendt for sine hadske angreb på Islam, sin stærke støtte til Putin og sine ihærdige angreb på EU-samarbejdet. Inspirationen til invitationen skal være de voldelige optrin i Texas, hvor et møde med Wilders blev angrebet af at par unge ekstremister, der – heldigvis – blev skudt ned af politiet, før det lykkedes dem at gennemføre deres forehavende. Og formanden for Trykkefrihedsselskabet har på dansk TV frejdigt erklæret, at det der folkemøde bør der ruskes op i, for det handler nok mest om fadøl og pølser og hygge… Det gør det også. Men der er så meget mere, og det har trykkefrihedsformanden åbenbart ikke fattet.

Forhåbentlig har Wilders pli nok til at sige nej tak til invitationen – for han har ikke noget at gøre på Bornholm. Men man kan frygte, at ”pli” ikke er den karakteregenskab, der er mest fremherskende hos den hollandske provokatør.

Han har ikke noget at gøre på Bornholm fordi Folkemødet er en mødeplads mellem danskerne og deres politikere. Der vil vi gerne være fri for udenlandske provokatører – både dem der strør om sig med hadefulde ytringer og dem der vælger at bruge skydevåben.

Dette er for øvrig samme mann som selv har personlig pli nok til å svare dette om den drapstruede Lars Vilks i et intervju i Berlingske Tidende i 2010:

Hvad med de terroranslag i Danmark og andre steder i Europa, som almindelige danskere kan læse om i aviserne. For eksempel angrebet på Muhammed-tegneren Kurt Westergaard og den svenske kunstner Lars Vilks?

ELLEMANN: »Det er jo ikke terror…der løber altså en gal svensker rundt. Undskyld, jeg siger det. Lars Vilks har jo tigget og bedt om at blive angrebet. Jeg har ikke ondt af den svensker, der har gjort alt, hvad han kunne, for at provokere. Ham har jeg ikke for fem flade ører sympati for. Det har du sikkert heller ikke, Mogens, men du kan ikke tillade dig at sige det.«

Angrepet kom endelig 14. februar 2015, på hhv. debattmøtet på Krudtønden og synagogen i Krystallgade hvor 80 mennesker var samlet for å feire en bat mitzvah. To ble drept og flere såret. Skal vi tro Ellemann-Jensen ble nok de tilstedeværende på debattmøtet, Lars Vilks og den jødiske forsamlingen riktig fornøyde. Man har tross alt bedt om dette ved å provosere islamister med tegninger og jødiskhet.

Men Ellemann-Jensen er ikke alene om å plassere skylden for islamistisk terror på ofrene.

Språkpedagog Hind Ouhnia sliter også litt med å se forskjell på terrorister og terroriserte.

FB-HO-040515
Fikk alle med seg tegningen nå? De terroriserte terroriserer terrorister med psykisk terror. Det er lumpent gjort, det!

Ouhnia var forresten deltager i Rushy Rashids radioprogram hvor et enig panel var lykkelig enige om at det er Trykkefrihedsselskabet og Geert Wilders som er problemet. En innringer la imidlertid de anstendiges reelle posisjon bar. Den mangler en smule på å være anstendig, for å si det sånn.

Uriaspostens Kim Møller minner om at Trykkefrihedsselskapets gjester på Folkemøtet har vært Lars Vilks, Lars Hedegaard og Morten Storm og nå Wilders som skal debattere med Jyllands-Postens Flemming Rose. Samtlige av gjestene har mottatt dødstrusler, flere er forsøkt myrdet og lever under bevoktning døgnet rundt.

– Jeg fornemmer en viss ironi i lytterens kommentar, men det enige panel fanger den ikke den før det er for sent, og så kuttes han av. Skaden hadde dog skjedd, skriver Møller, som har lagt ut en transkribering av den aktuelle delen av programposten Geert Wilders til Folkemødet.

Den korte utvekslingen er særdeles talende:

Hind Ouhnia, sprogpædagog: Jov, tak – jeg har et spørgsmål. Hvem er det som finansierer hans sikkerhed?

Bertel Haarder, Venstre: Det er den danske stat.

Hind Ouhnia: Ah, det er jo ikke så godt, tænker jeg. … Geert Wilders skal selv finansiere sin sikkerhed, ellers er han jo en kujon. Han går jo ud og provokerer en gruppe, en gruppe som han ved er farlige og kan finde på at skyde alt omkring sig. Så synes jeg da, at det er kujonagtigt ikke at finansiere sin egen sikkerhed.

Rushy Rashid: – Peter, jeg tror du er ret enige med Hind. … I forhold til den danske grundlov, så er vi jo nødt til at beskytte dem.

‘Peter’, lytter: Jamen Grundloven siger jo ikke, at folk også skal tænke sig om.

Bertel Haarder: – Det har du ret i.

‘Peter’: Vi havde det samme eksempel i går. Der brugte vi hele dagen på at diskutere hvornår politiet tog ned og beskyttede jøderne til festen i synagogen. De kunne jo have tænkt sig om og slukket festen lidt før, og så være gået hjem hvis de følte sig truet.

Rushy Rashid (let forvirret): Det er i hvert fald en holdning at have. Peter, du skal…

‘Peter’: – Så havde der jo ingen problemer været? … De behøver ikke aflyse det, de kunne bare flytte stedet hvor det skulle være.

Rushy Rashid: Godt. (afbryder) Det er ikke det vi taler om nu, jeg siger tusind tak fordi du ringede ind.