Antiislamske, kontroversielle høyrepopulister beskutt

Aftenposten melder at to menn ble skutt og drept utenfor en utstilling med karikaturtegninger av den islamske profeten Muhammed i Texas. Overskrift: To menn drept ved karikaturutstilling i USA Lenger ned får vi imidlertid vite at de to mennene var bevæpnet og åpnet ild mot politiet. En ubevæpnet sikkerhetsvakt…

Aftenposten melder at to menn ble skutt og drept utenfor en utstilling med karikaturtegninger av den islamske profeten Muhammed i Texas.

Overskrift:

To menn drept ved karikaturutstilling i USA

Lenger ned får vi imidlertid vite at de to mennene var bevæpnet og åpnet ild mot politiet. En ubevæpnet sikkerhetsvakt ble skadet, før de to mennene ble drept av politiet som var tungt tilstede for å bevokte utstillingen. Islamske grupper skal tradisjonen tro ha kalt arrangementet «et angrep mot islam».

I mangel på noen flere opplysninger om hvem eller hva angrepsmennene er, går Aftenposten over til å fortelle oss hvem og hva som var målet: Arrangementet var antiislamsk. Hovedtaler var den Den høyrepopulistiske, nederlandske politikeren Geert Wilders. Tegnekonkurransen var kontroversiell.

Og det skal være sikkert og visst; senest i januar og februar døde mennesker av denslags i Europa. CNN drar da også paralleller til angrepet på Krudttønnen i Købehavn.

Som redaksjonen i Charlie Hebdo og folket på Kruttønden er de påtenkt døde i Garland, Texas altså antiislamske, høyrepopulistiske og kontroversielle.

Visste man ikke bedre skulle man nesten tro at det var dem som oppsøkte et fredelig arrangement med våpen i hånd og drap på dagsorden?