Terrorisme og ekstremisme

En drept

Nye meldinger fra Danmark sier at en skal være drept etter terrorangrepet. Mannen skal ha vært sivil. I tillegg skal tre politibetjenter være såret. Dette skal nå være bekreftet av dansk politi. Terrorangrepet på debattmøtet om ytringsfrihet i dag i København bekrefter det som sikkerhetstjenester rundt…

Nye meldinger fra Danmark sier at en skal være drept etter terrorangrepet. Mannen skal ha vært sivil. I tillegg skal tre politibetjenter være såret. Dette skal nå være bekreftet av dansk politi.

Terrorangrepet på debattmøtet om ytringsfrihet i dag i København bekrefter det som sikkerhetstjenester rundt i Europa har sagt i årevis – terroren rykker nærmer og nærmere.

Det er enda ikke kjent hvem gjerningsmennene i Danmark er, det eneste vi vet er at de, sannsynligvis to, flyktet i en mørk VW Polo med registreringsnummer AT 25919. Bilen skal nå være funnet, men terroristene er fortsatt på frifot. Politiet har slått en jernring rundt København for å forhindre av gjerningsmennene kommer seg vekk, i verste fall at de klarer å forlate landet.

Ifølge meldinger skal mennene snakke dansk, men da de kom inn i foajeen i lokalet der debattmøtet ble holdt og startet skytingen med det som lignet automatgevær, skal de ha ropt på et ukjent språk ifølge bartenderen.

Møtet ble arrangert av Lars Vilks-komiteen i Danmark, som ledes av vår medarbeider Helle Merete Brix. Vilks kom uskadet fra terrorangrepet.

Da er det å håpe at alle som den 23. oktober 2014 var møtt opp for å demonstrerer mot Lars Vilks-foredraget som Document.no arrangerte på det Deichmanske bibliotek i Oslo, nå skjønner hvilket selskap de har valgt. Det gjelder Antirasistisk senter, AUF, Blitz, Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene, Det Mosaiske Trossamfund, Grønn Ungdom, Kvinnefronten, Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, Miljøpartiet De Grønne, Motmakt Oslo, Norges Kristelige Studentforbund, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Palestinakomiteen, Queers4Palestine, Rødt Oslo, Rød Ungdom, Skeiv Ungdom, Skeiv Verden, Sosialistisk Ungdom, Stopp Hatprat-kampanjen og Ungdom mot Rasisme.

Vi andre får fortsette å verne om ytringsfriheten – som grunnlaget for alle andre friheter.