Nukleære telepatiterrorister?

Terroristenes våpen er ikke bomber, gevær eller kniv, forkynner professor i samfunnsmedisin Per Fugelli salvesfullt i Aftenposten under overskriften: Fire beroligende midler etter terroren. Fugellis revolusjonerende budskap ble ikke overraskende mottatt og spredt uten motforestillinger av en andektig Ole Torp i NRK.

Terroristenes våpen er ikke bomber, gevær eller kniv, forkynner professor i samfunnsmedisin Per Fugelli salvesesfullt i Aftenposten under overskriften: Fire beroligende midler etter terroren.

Dette er detektivarbeid av høy klasse, og helt sikkert gode nyheter for den siste månedens 145 drepte – 132 barn – i Peshawar, de 17 drepte i Paris og de over 2000 drepte i Baga, Nigeria og deres pårørende. Det vil nok også bli godt mottatt av alle de 5.042 som ble drept av islamistiske terrorister verden over bare i november.

Drapene på disse – med bomber, gevær og kniv – ble nemlig bare utført for å skape livsfarlige tankeoverføringer, ettersom vilkårlige massedrap gjør folk åpne for de mest irrasjonelle, tåpelige tanker. Makan!

– Fra trygghet til frykt

– Fra dømmekraft til hysteri

– Fra samhold til splittelse

– 7. januar-terroren bringer dem nærmere målet, forklarer Fugelli, som anbefaler sine beroligende midler som løsning.

Nå kunne man jo legge fra seg pillebrettet et øyeblikk og spørre for hvilket formål terroristene ønsker å spre disse tankeoverføringene, men det har professoren alt svart på: det er fordi de er religiøse uteliggere. Hvilken religion? Ikke vet Fugelli, men det er i hvert fall ikke islam.

De fire terroristene var fremmedlegemer i islam. Allah og Muhammed forkynner fred, rettferdighet og nestekjærlighet som Gud og Jesus gjør det.

Terroristene var religiøse uteliggere uten bro til islams grunnstoff. De gikk inn i vanviddets isolat.

Derfor blir det galt å føre ansvar for ugjerningen over på islam og muslimene.

– Denne feilslutningen, som mange nok fremmer, kan vi kanskje forhindre ved et tankeeksperiment, fortsetter han og viser til Anders Behring Breviks grusomme massakre på Utøya.

Ja, la oss innta noen beroligende midler og gjøre akkurat det tankeeksperimentet. I 2011 hadde Fugelli selv dette å si:

– Breivik er blitt til på bakgrunn av et klima som vi alle har bidratt til. Nå skal vi jobbe sammen mot byggingen av fiendebilder, og for å gjøre slike som Breivik til fremmedlegemer – på isolat, sier professor i samfunnsmedisin Per Fugelli.

– Gjerningsmannens tanker er ikke blitt til i det tomme rom. De oppsto i et klima av stereotype fiendebilder, sier Per Fugelli (67) på telefon fra Røst.

– Dette klimaet må Frp ta mye av skylda for. Carl I. Hagen må gjøre det, som snakket om det store Kalifatet, om en påstått muslimsk driv etter verdensherredømme. Man har framstilt muslimer som skumle, farlige, som ute etter døtrene våre. Stortingsrepresentant for Frp, Ulf Erik Knudsen, opprettet Facebooksiden «Vi som ikke vil kjøre med muslimsk drosjesjåfør». Høyre har vært villige til å gifte seg med Frp for å komme i regjering. Høyre må manne seg opp og si at så lenge Frp bærer med seg disse brune, fremmedfiendtlige holdningene så vil de ikke være i regjering, sier Fugelli som ikke bare skylder på politikere. Han mener at vi alle har et ansvar:

– Nesten uten motstand, har vi latt dette få lov til å utvikle seg.

Har du fått dette inn i din tykke skalle nå?

Altså: Islamistisk ideologi kommer helt ut av det blå og er forankret i ingenting. Og der alle, spesielt Frp, har et ansvar for Breiviks ugjerninger, er det ingen som har det for islamisme og de onde gjerningene – eller enkeltstående hendelser, som Fugelli kaller det – som følger i den totalitære religionspolitiske idelogiens fotefar.

For all del, herr professoren er ikke så uanstendig at han prøver å bagatellisere terrorangrepet i Paris, må du tro:

De pårørende og Frankrike fortjener ti tonn medfølelse og samhold. Jeg mener ikke å bagatellisere deres tap, men går det an å si: I historisk og globalt perspektiv er dette en forholdsvis liten hendelse?

Det kan hende, men som tallene over viser er det faktisk ikke noen liten eller enkeltstående hendelse hva islamistenes blodige terrorkampanje mot alle annerledestroende og frie samfunn angår, både på verdensbasis og i Europa.

Og akk, det er så mange rasende nå, skriver Fugelli elskverdig og lister opp noen eksempler på personer som utmerker seg med sitt påfallende raseri: Frankrikes nasjonalfilosof Bernard-Henri Lévy, Aftenpostens Harald Stanghelle og VGs Anders Giæver.

Sinte og hysteriske menn som med feilslutninger pisker opp åpenlyst hat og raseri og derfor kunne hatt godt av Fugellis beroligende piller.

Personlig holder jeg meg unna piller med rød trekant på og har sjelden noen i huset, men det var ikke fritt for at jeg lengtet etter et par i går da Fugellis rør – særlig tatt i betraktning av hans egne uttalelser om alles og Frps ansvar for andre terrorister – ble bukket andektig ut med et «Takk, Per Fugelli, klokt som alltid» av NRKs vaklevorne mikrofonstativ Ole Torp.

Men Torp var kanskje så heldig at han hadde fått noen beroligende midler av Fugelli før sending?

Like uten mening vil det være å bruke terroren i Paris til å forsterke fordommene mot islam og fiendebildet av muslimene. Derfor bør hver og en av oss, aktivt, over matpakken, på trikken, på skjermen – med kjeften og pennen og elektroner argumentere mot de som lenker enkeltstående terrorhandlinger til en milliard muslimer og til verdensreligionen islam.

Nettopp! Helt enkeltstående. Det vil nok alle som blir myrdet og mishandlet på grotesk og systematisk vis av islamister i Syria og Irak bli glad for å høre. Hvis de kan høre, da. Hørselskader er så vidt jeg vet en ganske vanlig bivirkning av å komme i veien for enkeltstående religiøse uteliggeres bomber, gevær og kniver.

– 99,7 prosent av cellekjernene våre er identiske. Det eneste som skiller oss er noen tåpelige pigmentceller og noen bokstaver i navnet på guden vår, laller Fugelli sobert videre.

Dette er en virkelig revolusjonerende tilbakevisning av konfliktgrunnlaget. For i motsetning til Fugelli har jo alle andre hittil trodd at konflikten er betinget av gener og hudfarge. Å hurra, hei og hopp, da har vi lært noe nytt i dag også, dere.

Noe annet nytt vi har lært, er at det kan være lurt å takke nei når Per Fugelli byr på sine beroligende samfunnsmedisiner, da det later til at de – i likhet med bomber, gevær og kniver – har noen meget uheldige bivirkninger.