Innvandring

Troll i ord? Og en stor takk!

- Mitt håp nå er at Høyre bestemmer seg: «Yes, nå strammer vi til og kjører en mer bærekraftig innvandring!» - Det er mitt juleønske, Erna. Hører du? Gjør det! Du har folket i ryggen! Slik avrundet Hege Storhaug ”Det store intervjuet” hos Nettavisen i går, som har fått enorm respons, og samme dag er Erna Solberg ute med dette budskapet: Vi skal heller hjelpe flere i nærområdene. Snakker vi om at det har gått troll i ord?

”Det store intervjuet” ble avrundet slik, med denne mellomtittelen, Juleønsketil Erna:

– Mitt håp nå er at Høyre bestemmer seg: «Yes, nå strammer vi til og kjører en mer bærekraftig innvandring!» Da trenger de ikke å gå til Venstre og KrF, som kommer til å si «nei, for vi er så humane», så mye for den humanismen… Men da kan Erna og Siv gå til Stortinget, og da får de flertall fra Arbeiderpartiet.

– Det er mitt juleønske, Erna. Hører du? Gjør det! Du har folket i ryggen! Jeg har hørt at det er mye mer realisme i Høyre rundt innvandringspolitikk nå enn da hun var kommunalminister, så la oss håpe at det er sant. Det handler om Brockmann-utvalget, perspektivmeldingen og «Finansavisen skråstrek godkjent av SSB». Om de ikke gjør det, gir de Ap en vinnersak i 2017.

Vår nær sagt forbauselse var stor da hovedoppslaget hos Vårt Land samme dag er dette: Solberg vil fokusere mer på hjelp i nærområdene. Hun snakker om hvor krevende det er å ta imot kvoteflyktninger, hun snakker altså ikke (også) om asylsøkere, som var et betydelig tema i Storhaugs intervju i Nettavisen. Men vi registrerer med stor interesse det vi mener ser ut til å være et nytt fokus fra Solbergs side: nærområdene.

At Solberg vil ha bred støtte i folket for en omlegging av asyl- og flyktningpolitikken, har vi lenge vært sikre på, blant annet ut fra Sentios måling i fjor som viste at tre av fire vil at vi heller hjelper flere i nærområdene enn å la dem få opphold i Norge. Vår oppfatning har blitt betydelig styrket etter gårsdagens formidable respons på intervjuet i Nettavisen. I skrivende stund (søndag tidlig ettermiddag) har saken blitt delt 4 500 ganger på Facebook. Over 1 100 kommentarer vitner også om stor støtte generelt til Storhaugs/HRS’ tankesett knyttet til ulike tema innen innvandringsfeltet. Vi kan heller ikke erindre at pågangen av publikum har vært så enorm på telefon, eposter, Facebook og gjennom økonomiske bidrag. Den positive pågangen kan kun måles med da Storhaug stilte i debatt i TV2 i 2006, midt under den mest turbulente karikaturstriden, og var den eneste deltakeren som stod fast ved ytringsfriheten og talte apologetene midt imot. I studio satt KrFs Dagfinn Høybråthen, Human-etisk forbunds Jens Brun-Pedersen, og islamisten og legen Zahid Mukhtar, og ingen av dem stod opp for friheten.

Vi vil benytte anledningen til å takke dere alle for fantastisk respons. Det gir stor inspirasjon i det videre arbeidet!