Islam

Banka opp av rasister – ble terrorist

Et av de store spørsmålene i vår tid er hva som får tilsynelatende ganske normal ungdom til å verve seg til Den islamske staten. En av tre sentrale faktorer som nevnes av Lars Gule er at man har blitt banka opp av rasister.

Denne noe oppsiktsvekkende forklaringen fikk vi servert på NRKs radiosending i dag morges. Tankene gikk selvsagt til norske konvertitter som da formodentlig har hatt ublide møter med innvandrergjenger.  Derfor drar de til Irak nå for å drepe ikke minst kristne minoriteter. Videre kommer det frem at unge kurdere i Østfold verver seg til IS og nå skal drepe kurdere i Kobane. Hvilke rasister som har banka dem, se det vet jeg ikke helt. Det samme spørsmålet forblir ubesvart når somalierne dukker opp på scenen, for de er også villige til å sprenge sine egne i luften.

Å miste jobben er en annen utløsende årsak mener Gule. Jeg antar at Robert Eriksson noterer seg dette, for ikke å snakke om spanske og greske myndigheter med deres enorme arbeidsløshet blant unge. De kan vel fylle opp flere IS-hærer, formoder jeg.

De unge krigerne er dog ikke helt normale. Noe overrepresentert på kriminalstatistikken, noe lav inntekt året før de reiste, viser kartlegging foretatt av NRK

Uansett, nå har hordene med rasister av alle slag i samfunnet vårt fått oppskriften: bank opp folk dere vil bli kvitt. Vi andre får gjøre så godt vi kan med å passe på ungene våre før de, vips, er i felten og torturerer og dreper i Allahs navn.  Sånn helt ut av det blå.