Islam

Innlegg i Aftenposten

Espen Ottosen i Misjonssambandet og kommentator i Aftenposten, slår et slag for hijaben. Vi må ikke ta den særlig alvorlig, den er ”småtteri” opp mot halshugging av journalister og minoriteter i IS-regi.Ser han ikke sammenhengene mellom hijab og halshugging? Skal IS bestemme verdiene våre? spør jeg i samme avis.

Aftenposten 5.oktober 2014.

IS bestemmer ikke verdiene

Å bry seg om hijab, er “småtteri”, sammenliknet med ”halshugging” av minoriteter i Irak. Ja, du verden, det kan vi enes om, Espen Ottosen (29/9). Men ser du sammenhengen mellom hijab og halshugging?

Noen muslimer tok avstand fra IS 25.august. Det ser ut til at mange er så lettet over demonstrasjonen, at man ikke ser sammenheng mellom verdivalg og mulige konsekvenser ved neste korsvei.

For det er en sammenheng mellom bekledning og halshugging. Dermed er det ikke sagt at hijab fører til halshugging, men de som mener hijab er påbudt av Allah, vil også kunne mene at det skal være dødsstraff for såkalt blasfemi. Hijab tilhører nemlig de ”rettroendes” rekker.

Derfor er det helt naturlig at IS har pålagt alle kvinner å bruke uniformen niqab, som harmonerer med deres menneskesyn ellers. For drapsayatollahene i Teheran er hijaben tilstrekkelig.

Vi må ikke vike på verdiprinsipper fordi vi blir målløse over IS-barbariet og fremveksten av hjemlige terrorister. Man blir nemlig ikke ekstrem voldsutøver over natten. Norske jenter som konverterer, kan ta på seg hijaben, studerer så tekstene nøye, hijab blir til niqab, og enden på reisen er IS.

HRS er således like sterke motstandere av barnehijab i dag som før IS-tiden, og lar oss ikke lure av konservativt religiøst narrespill. Vi kommer altså ikke til å forsvare kjønnslemlestelse type 1 fordi type 3 er mye verre.