Politikk

Aftenposten på lederplass i dag

Aftenposten går til frontalangrep på meg i dag i lederartikkel. Dette fordi jeg ikke liker verdiene hijab står for og at HRS har avdekket at den nyskapte mediestjernen Faten Mahdi Al-Husseini (19) blant annet er medlem av en moské med Ayatollah Khomenis ideologi i front. Sistnevnte er dog ikke et tema for avisen.

Jeg svarer på lederen i avisen i morgen.

Der vil det komme en ny avsløring om forhold rundt Al-Husseini, grunnet HRS-mannskapets gravearbeid, et arbeid media ikke ser ut til å ville ta i. ”Ofrene” skal beskyttes? Altså at muslimer generelt ikke likebehandles med andre og gås kritisk etter i sømmene.

Avsløringen vi sitter på, burde bli førstesidestoff etterfulgt av en beklagelse overfor HRS på lederplass. Dette skjer nok ikke. Å innrømme feil og mangler, er ikke media så veldig flink til.

Jeg drister meg til å påstå at vi gjør (og har gjort i årevis) et svært unikt arbeid innen feltet moskeer og islamistiske bevegelser. Men tilstanden i norsk media og blant sofaeliten oppleves slik: avdekker du ekstremisme gjennom gravende journalistikk (som høyt lønnede journalister selv burde gjort), kommer nær sagt på autopilot etiketten slengt etter deg: det er du som er ekstrem. Slik slipper man å ta faktiske ubehagelige forhold knyttet til innvandringen innover seg.

Tilstanden er med andre ord en ren Kafka-regi. Men gir vi opp av den grunn? Å, nei da. Vi er alt for glad i friheten til det. Så: stay tuned.