Politikk

En bombe?

Jeg fikk ikke sjokk. Glippet knapt på øyelokkene. Hadde det derimot vært slik at kirker i Norge og Europa rekrutterte ideologiske fantaster og voldsmenn til å krige for et religiøst diktatur på annet lands territorium, hadde jeg fått sjokk.

Islams selvskapte omdømme må sies å ha nådd så dypt at det er på nivå med kongekrabbene på utsiden av Finmark i det iskalde Barentshavet. Nyheter strømmer på hver eneste dag, nyheter som forteller om et tankesett som er i den totale menneskelige og sivilisatoriske krise.

Derfor rykket det ikke til i verken muskelfibre, ryggrad eller nervebaner da jeg leste hva Jyllands-Posten forteller: en moské i Aarhus er base for Syria-jihadister. 

Den første tanken som slo meg var denne: hva om kirker opererte på samme måte? Hva hadde folkekravet vært, reaksjoner fra de sobre salongene, fra Stortingets talerstol? (Jeg overlater svarene til leserens egne tankebaner.) 

Politiet øst på Jylland sier at 27 jihadister har reist fra Aarhus til Syria. 22 av disse hadde tilhold i den aktuelle moskeen. Der er de blant annet undervist av en omtalt kontroversiell imam, Abu Ahmed.  

Det positive som kan sies er at denne imamen ikke skjuler sin ideologi. Han legger selv ut ”foredrag” han holder for unge i Aarhus. Utdrag kan høres her på godt dansk    

Imamen som skal være den fast ansatte i morskeen, sier at han ikke kjenner til de 22 Syria-farene. Han ser slik ut:

 Imam-Abu-Bilal

Mon tro om vi skal ta det for god fisk… 

Til våren kommer regjeringens forslag til tiltak  mot det som har fått det lite kledelige navnet radikalisering, et begrep filleristet av en som er særdeles godt bevandret ideologisk på ytre venstre flanke, Pål Steigan.  (Steigan er, interessant nok, en av flere jeg kjenner til fra den radikale venstresiden som har våknet opp og ser den høyreekstreme faren fra totalitær islam.)    

Mitt stalltips er at danske myndigheter ikke kommer til å røre moskeen i Aarhus. Den ekstreme imamen er visstnok en ”gjesteimam”, mens den ”ordentlige” imamen bedyrer sin uskyld.  Antakelig er det kun under cover-journalistikk eller eventuelle troverdige avhopperes vitnesbyrd som kan få krok på døren.  

HRS har foreslått ideologisk kartlegging av norske moskeer og at de som formilder drømmen om sharia og kalifatet skal behandles som politiske grupper – ikke religiøse trossamfunn.  Svaret på Norges tiltak mot ideologiske kuldegrader er varslet til våren.