Islam

Jihadister truer Spania

Den autonome regionen Catalonia trues med terrorangrep. Truslene ses i sammenheng med økt overvåkning av salafister i regionen og et kommende forbud mot ansiktstildekning. Gruppen Africamuslima kaller regionens politikk for “naziideologi”, og skriver: “Demokrati? Og de (myndighetene) vil gripe inn overfor hvordan kvinner kler seg? Hva blir det neste? Etablering av konsentrasjonsleirer for muslimer som nekter å kle seg i tråd med hva den katalonske regjeringen dikterer?”

Regionen Catalonia, med Barcelona som hovedstad, er den regionen i Spania som huser den største befolkningen fra den islamsdominerte verden, med anslagsvis 450 000 personer. Myndighetene anslår videre at regionen har hundrevis av salafister, om ikke tusener, som de mener utgjør en nasjonal sikkerhetsrisiko. Derfor har sikkerhetstjenesten begynt å registrere utbredelsen av ekstremisme ved å telle antall kvinner som bruker ansiktstildekning. Ifølge innenriksministeren er utbredelsen av niqab og burka en indikator på utbredelsen av ekstremisme/salafisme.

Skulle dette være en indikator på ekstremisme, kan vi slå fast at ekstremsimen i Norge øker år for år, sist observert i Oslo for en uke siden på Grønland.

For å unngå å single ut muslimer, foreslår innenriksministeren et forbud mot ansiktstildekning som inkluderer forbud mot bruk av motorsykkelhjelmer og masker på innsiden av offentlige bygninger. Men dette forslaget roer ikke ned salafistene i Africamuslima, som skriver at ”enhver handling mot muslimske kvinner vil bli besvart med handlinger mot katalanske interesser både innen og utenfor Catalonia”.

Forbudet mot ansiktstildekning kan bli en realitet neste år. Vi skal ikke se bort fra at et liknende forbud i Norge vil utløse demonstrasjoner som vi så på Youngstorget i september i fjor, da ummahen protesterte mot ytringsfriheten.  

Les: Spain: Jihadists Threaten Catalonia over Burqa Ban