Terrorisme og ekstremisme

Terrorkrigen mot Israel og jøder har inntatt Europa gjennom Iran

To hypervoldelige kriminelle gjenger i Sverige støttes økonomisk av Iran for å begå terror mot Israel på vesteuropeisk jord, ifølge sikkerhetsmyndigheter. Foreløpig skal gjengene ha gått til angrep på Israels ambassaden i Sverige og Belgia. Sikkerhetstjenester forventer at terroren vil øke i styrke jo nærmere vi kommer OL i Paris denne sommeren. Dette setter regjeringen til Jonas Gahr Støre i et enda verre lys, Støre og Espen Barth Eide som kondolerte Iran etter at helikopteret til presidenten i landet nylig styrtet.

Jeg har truffet iranere siste tiden, og det var ikke til å unngå at Norges kondolanser etter helikopterulykken som for kort tid siden tok livet av landets president Ebrahim Raisi og utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian, raskt ble et tema. Kort oppsummert: Iranerne lo forfjamset, hoderystende, over at Regjeringen Støre sendte sine varme kondolanser til Iran. Dette er iranere som er reelle politiske flyktninger, som har familie i Iran som gjennom årene til stadighet har blitt satt i fengsel for å presse dem tilbake til Iran. At Barth Eide og Støre kondolerer et lands ledelse med bøddelblod på hendene, er rett og slett utenfor disse norskpersernes fatteevne.

At samme norske regjering ganske nylig anerkjente Palestina som en egen stat, går inn i samme mønster: Hamas jublet. Det samme gjorde andre fundamentalistisk islamske grupper og land – som Iran.

Peker på konkrete aktører

At jøder i familier som i flere generasjoner har vært norske statsborgere,  føler seg forlatt og forhatt, er høyst forståelig. Kamprop som «død over sionistene» har runget i gatene etter 7. oktober. De ser at gislene som ble tatt av Hamas har gått i den politiske glemmeboken, også glemmeboken til svært mange i den offentlige debatten. De undrer seg når slagord som «juderein» kan komme til å runge fra de samme kreftene.

Traumet deres forverres nær sagt daglig, som når det nå har blitt kjent at Iran sponser de hypervoldelige gjengene i Sverige, der hensikten ifølge sikkerhetstjenesten til Israel, Mossad, er å få gjengene til å angripe jødiske mål i Europa.

Den israelske etterretningstjenesten Mossad advarer om at Iran øker støtten til kriminelle grupperinger i Sverige.

Disse skal ifølge Mossad være nettverkene Rumba og Foxtrot. De pekes ut for å være «direkte ansvarlige for en voldelig aktivitet og promotering av terrorisme i Sverige og i hele Europa» og at de mottar midler og veiledning fra Iran, melder The Jerusalem Post.

To aktører pekes ut, den kurdiske reven, Rawa Majid, og Ismail Abdo. I begynnelsen av oktober 2023 ble Rawa Majid arrestert i Iran, ifølge opplysninger gitt til blant andre Aftonbladet. – Jerusalem Post melder nå at han skal ha blitt rekruttert av Iran til terrorvirksomhet og deretter løslatt, skriver Aftonbladet.

Mossad mener at Foxtrot, som ledes av Majid, står bak håndgranaten som ble kastet over gjerdet til den israelske ambassaden i Stockholm i januar i år. Mens skuddene som skal ha falt denne måneden mot samme ambassade, skal lederen av Rumba-nettverket, Ismail Abdo, stå bak.

Angrep også i Belgia

Allerede for et drøyt år siden skal Irans sponsing av de hypervoldelige to gjengene vært kjent for svensk politi og etterretning, Säpo. Sponsingen skal først og fremst være knyttet til å angripe jødiske mål.

En kilde sier dette: – De (Iran) betaler penger til Rumba eller Foxtrot som så legger ut kontraktene.

Ifølge Jerusalem Post har Iran økt sine terrorfremmende aktiviteter foran OL i Paris i 2024. Det kan være forklaringen på hvorfor dette skjedde i Belgia i mai:

Mossad hevder at Iran sto bak granatkasting mot Israels ambassade i Belgia og skuddene som 17. mai ble løsnet nær landets ambassade i Stockholm.

Politietterforskning er igangsatt etter at en mann kastet to «airsoft»-granater mot Israels ambassade i Brussel i 05.30-tiden fredag 24. mai.

«Airsoft»-granater simulerer ekte granater og brukes i spill.

At Säpo bekrefter Mossads opplysninger må man kunne si er oppløftende i et åpenhetsperspektiv. Norske PST vil derimot ikke uttale seg om saken. «De ønsker ikke å kommentere om de kjenner til koblinger til Norge», skriver VG.

Hva med norsk jord?

Kripos er kjent med at stater har benyttet seg av organiserte kriminelle for å utføre voldshandlinger, men kjenner ikke til om det skjer i Norge, skriver de i en e-post til NRK. Den nye lederen av Justiskomiteen på Stortinget, Helge André Njåstad (FrP), mener situasjonen er «oppsiktsvekkende og bekymringsverdig», all den tid det er kjent at blant annet Foxtrot-nettverket også opererer på norsk jord.

– Jeg forventer at justisministeren vil ha fullt fokus på denne problematikken. Og at politiet, sammen med de hemmelige tjenestene, snarest kartlegger og avdekker i hvilken grad utenlandske kriminelle nettverk i Norge samarbeider med utenlandske aktører eller terrororganisasjoner, uttaler Njåstad.

Hvor alvorlig situasjonen fremstår viser også dette:

Säpo skriver i en pressemelding at de i senere år har hatt flere konkrete saker der attentatplaner med kobling til iranske sikkerhetstjenester er blitt avverget.

I disse sakene har kriminelle nettverk blir brukt.

– Iran har rettet seg inn mot opposisjonelle grupper og enkeltindivider og representanter for andre stater, deriblant Israel og jødiske interesser, skriver Säpo.

Iran på sin side benekter nå via ambassaden i Stockholm at de samarbeider med gjengkriminelle i Sverige.

October Rain, eller Hurricane, ser ut til å være på full fart mot Vest-Europa. Vi borgere kan kanpt annet enn å registrere utviklingen – i avmakt.

Hovedfoto: Eden Golan under Grand Prix for Israel, Youtube