Innsparket

Sommer-OL i Paris: Den største frykten er islamistisk terrorangrep

Trusselen for islamistisk terrorangrep har ført til høy beredskap i Frankrike. Om få uker starter OL i 2024 i Paris.

Sommer-OL 2024 blir de 33. olympiske sommerleker og skal arrangeres i Paris fra 26. juli til 11. august. Åpningsseremonien skal arrangeres i Jardins du Trocadéro og ved Seine (altså utenfor friidrettsstadion), mens avslutningsseremonien avholdes på Stade de France.

Det forventes rundt 10 millioner besøkende og 10 000 idrettsutøvere under lekene.

På en pressekonferanse 21. juni sa Laurent Nuñez, politisjef i den franske hovedstaden, at islamistisk terrorisme fortsatt er deres største bekymring.

– Det er ennå ingen klar trussel mot lekene og landet vårt, men jeg vil minne om at i slutten av mai ble to personer arrestert i Saint-Etienne for å ha planlagt et angrep rettet direkte mot de Olympiske leker, fortsatte Nuñez.

En av de arresterte, en 18 år gammel tsjetsjener, anklages for å «aktivt forberede et angrep mot Geoffroy-Guichard Stadium [i Saint-Étienne] under fotballkampene som vil finne sted der. Han hadde til hensikt å angripe tilskuere, men også sikkerhetsstyrker og dø som martyr.»

Men det er ikke bare islamistisk terror som bekymrer:

– Terrortrusselen er fortsatt like viktig som protesttrusselen fra radikale miljøgrupper, ytre venstre og den pro-palestinske bevegelsen, sa politisjef Nuñez.

Verden blir stadig et farligere sted.