Aktuelt

HRS har fått «hikke»

Eller rettere sagt: publiseringsverktøyet vårt er ikke helt friskt. Det reagerer en del av dere på, og vi prøver å finne ut av hva som skjer.

Mye rart foregår på Rights.no for tiden, og det er dessverre ikke vi som styrer det – ennå.

Mange av dere har merket det, nemlig at «vi» er begynt å publisere gamle saker på Facebook. Bare i morges gikk det ut tre-fire gamle saker på Facebook, uten at dette fremkommer på Rights.nos Facebook-side. Publiseringsprogrammet ser rett og slett ut til å ha fått hikke.

Dette er selvsagt uheldig, ikke minst fordi det virker som om HRS er helt ute av vater. En av de første gangen dette skjedde var med nekrologen over Jon Hustad, som altså plutselig ble publisert på nytt rimelig lenge etter Hustads bortgang.

Så har vi et annet problem, som flere av våre følgere som kommenterer hos oss har stilt spørsmål ved. Mange får nemlig skriftlig beskjed via e-post – på rød bakgrunn – om at «Vi kan ikke poste din kommentar fordi du har blitt utestengt av Human Rights Service», og lurer på hvorfor.

Men nei, vi har ikke utestengt deg. Vi har noen «banned users» knyttet til at de samme, etter flere anmodninger fra oss, har et så vulgært språk eller «spammer oss ned» med usaklige kommentarer, gjerne knyttet til navngitte personer både i og utenfor HRS, at vi ikke kan sitte å røkte dette hver dag. Vi «kaster ikke noen på dør» fordi det er kritikk av vårt arbeid eller uenighet. Tvert om har vi liten tro på og ingen ønsker om at vi skal bli en menighet på Rights.no.

I tillegg har publiseringverktøyet funnet ut at en del kommentarer skal merkes som «spam», og havner dermed i spam-mappa. Da er de usynlige også for oss som moderatorer, hvis vi ikke aktivt dobbeltsjekker i spam-mappa. Vi spammer derimot aldri kommentarer. Vi kan slette kommentarer fordi de trår over våre retningslinjer, men den som kommenterer står fritt til å kommentere på nytt.

Vi jobber med å finne ut av hva som skjer, men all den tid det skjer noe nytt, settes vi må nye prøver. Håper dere er tålmodig med oss – og gi gjerne beskjed om dere merker noe som virker feil eller usannsynlig.

Så kan vi legge til, etter en rekke henvendelser om vår «usynlighet» på Facebook, at vi fortsatt lider under en markant begrensning av Facebook, antakelig via deres samarbeidspartner Faktisk.no. Det har vart i et par år, og ser ut til å være permanent. Vi har ikke fått noen beskjed om hvorfor. Det er bare å hilse velkommen til Den nye ytringsfriheten.