Antisemittisme

Palestina-aktivist: – Vi må normalisere massakrer

Også denne helgen har pro-palestinske aktivister samlet seg i tusentalls i europeisk byer. I London ble særlig en aktivist lagt merke til, da han fra scenen uttalte at "vår tid vil komme, slik det er nå må vi normalisere massakrer". Suella Braverman, innenriksministeren som fikk sparken i november etter blant annet å ha uttalt at "politiet tar i pro-palestinske aktivister med silkehansker", reagerer sterkt på at den grove antisemittismen ikke får konsekvenser. 

Suella Braverman delte lørdag videoopptaket av aktivisten som påsto at det er på tide å «normalisere massakrer».

I løpet av de siste 99 dagene har vi sett enestående nivåer av antisemittisme. Ekstremisme og hat har normalisert seg i gatene våre. Og sentrale London er blitt en no-go-sone for jøder omtrent en gang i uken.

Planen fungerer ikke hvis det er her vi er nå.👇

Suella Braverman har aldri vært redd for å si hva hun mener, og det var da også hennes uttalelser som var årsaken til at hun måtte gå av som innenriksminister i november i fjor. Braverman er blant annet blitt anklaget for å være rasist etter å ha påpekt at det primært var pakistanske menn som sto bak grooming-skandalen i England, samt fått så hatten passet for å omtale venstrevridde medier som «tofu-spisende wokister».

Ikke minst har Braverman vært kritisk til politiets håndtering av pro-palestinske demonstrasjoner i kjølvannet av Hamas’ terrorangrep mot Israel 7. oktober, og hun har vært tydelig på hvordan hun forstår uttrykket «from the river to the sea».

«Vi har nå sett titusenvis av mennesker ta til gatene etter massakren på jødiske mennesker, det største tapet av jødiske liv siden Holocaust, og sunget for sletting av Israel fra kartet. I mine øyne er det bare én måte å beskrive disse marsjene på: det er hatmarsjer.»

Braverman er fortsatt parlamentsmedlem, og fortsatt ikke redd for å si hva hun mener. Hun får støtte i uttalelsene om helgens demonstrasjoner på Twitter/X, blant annet av journalist og forfatter Douglas Murray.

Passivt politi

At de reagerer er slett ikke underlig, for jødehatet er normalisert. Det er ulovlig å støtte terror i England, men aktivistens uttalelser har ikke fått noen følger. Politiet i London gikk søndag ut med en melding om at de ville forsøke å få tak i taleren som sa at massakrer må normaliseres.

En video av kommentarer fra en av talerne under gårsdagens protest i London sentrum har blitt delt mye på nettet.

Politiet er klar over merknadene, kommentarene rundt dem og de påfølgende uttalelsene gitt av foredragsholderen.

De vurderer saken og vil som en del av den prøve å snakke med den berørte personen.

«Problemet er at hetsen i Londons gater sendes verden over mens dere lurer på hva dere skal gjøre», kommenterte Douglas Murray,

Politiet har fått massiv kritikk for å ikke gripe inn overfor pro-palestinske aktivister med hatefulle utsagn, og kritikken har i stor grad dreid seg om at politiet opererer med doble standarder, der palestina-aktivistene «tas i med silkehansker», mens kritikere slås hardt ned på.

Søndag ble seks aktivister pågrepet.

Politiet arresterte søndag seks pro-Palestina-aktivister for deres påståtte plan om å målrette og forstyrre London Stock Exchange, sa polititjenestemenn.

Etterforskerne slo fast at medlemmer av Palestine Action-gruppen planla å forårsake skade og låse seg til infrastruktur mandag morgen for å blokkere børsbygningen fra å åpne for handel.

«Dette er betydelige arrestasjoner,» sa Metropolitan Police Detective Superintendent Sian Thomas. «Vi tror denne gruppen var klar til å utføre et forstyrrende og skadelig stunt som kunne ha hatt alvorlige implikasjoner hvis det hadde vært vellykket.»

Venstresiden og islamistene

En som påpeker hvem som samler seg i gatene, er journalist og redaktør Andy Ngo. Han påpeker at det er de mest radikale påvenstresiden som samler seg sammen med rene islamister.

«London – Et skilt fra den islamske menneskerettighetskommisjonen: «Verden stoppet nazismen … verden må stoppe sionismen.» Den islamske gruppen tildelte Charlie Hebdo prisen «Årets islamofob» kort tid etter at jihadister skjøt seg inn i satireavisens redaksjon og drepte 12. I denne videoen kan Antifa-flagget også sees», kommenterer Ngo.

Koplingen er den samme over hele den vestlige verden, det sees like tydelig i Norge som det sees i Londons gater.