Innvandring

Salaam Alaikum, hvordan står det til med integreringen?

En nylig opprettet Facebook-gruppe, kalt "Muslimsk Fellesskap (for alle)", har på kort tid samlet 1.700 medlemmer. Det er skriveføre "brødre og søstre", men skal man bruke gruppen som et integreringsbarometer kan man raskt bli skuffet. Her er det åpne kjærlighetserklæringer til Hamas, latterliggjøring av kvinner som motsetter seg polygami og ivrig fundamentalistisk misjonering. Hvis du vil profilere jødehatet ditt tydelig, er det mulig å kjøpe handlenett med påskriften "From the river to the sea" av en ivrig konvertitt. Velkommen inn, eller Salaam Alaikum, som det heter på godt norsk i gruppen. 

Gruppen som kaller seg Muslimsk Fellesskap (for alle) beskriver seg som følger:

As Salam Alaykum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh!
Velkommen til vår nye nyopprettede muslimske gruppe, søstre og brødre! alle er velkommen
Her kan vi dele kunnskap, oppmuntre hverandre og utforske vår tro sammen. I denne gruppen vil man kunne dele spørsmål om alt og intet, fremme ulike problemstillinger, samfunnsproblemer og sammen komme med råd og støtte til hverandre.

Admin-teamet tillater kjøp og salg i gruppen, og spleiser men viktig (!!!) å lese gruppe reglene relatert til dette før innlegg postes. man må også være med og ta del I og promotere gruppen om man skal bruke gruppen til og promotere «egen virksomhet eller business» dette er en nyopprettet gruppe og det er viktig at vi kan vokse og bli større. ønsker ikke at denne gruppen bare blir utnyttet til egen vinning men at man også er med I gruppen og bidrar litt også slik at gruppen kan bli større og bedre.

Oss i Admin-teamet forventer at medlemmer bidrar med trivsel, respekt og forståelse ovenfor hverandre. Man skal ikke under noen omstendigheter skape frykt, spydighet og uhyggelig i gruppen.
Diskusjoner skal forbli saklige, og ved overtredelser medføres det advarsel.
As Salam Alaykum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh!

Etter litt rufs og tufs i kommentarfeltet har gruppen presisert enda nærmere hva som er lov og ikke lov, samt kommet med noen tilleggsanbefalinger til gruppens medlemmer. Det presiseres blant annet at kontaktannonser (søke nikkah) er halal og at man ikke skal skrive uhyggelige kommentarer, samt at gruppen er åpen for konvertitter.

Det er ikke haram hvis det er brødre og søstre i gruppen. MEN Det er viktig å opprettholde sunne og respektfulle relasjoner mellom brødre og søstre i en muslimsk gruppe. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på å følge islamske prinsipper og unngå situasjoner som kan føre til uønsket oppførsel eller brudd på reglene for interaksjon mellom kjønnene. Og gruppen Må Allah veilede oss alle på den rette veien.
Desverre så er det sikkert ikke alle som vil like alt som postes her fordi vi er alle Ulike med forskjellige meninger og vi er ikke like, så om du ser en post du er uenig I så er det ikke verre en og bla vidre. Og fokusere på alle de andre postene I gruppen som du måtte like.

Neida, man kan jo bare bla videre, men det er samtidig svært mange poster på siden som er vanskelige å bla forbi, for lite vitner om at man befinner seg i Norge, til tross for at det aller meste foregår på et norsk som er såpass godt at man kan anta at de er skrevet av norskfødte muslimer.

Ekteskapstrøbbel

En gjenganger på gruppens side er spørsmål vedrørende ekteskap, enten det gjelder konkrete spørsmål eller kontaktannonser. Tilbakemeldinger får man okke som.

Kontaktannonsen under er en gjenganger, der den gifteklare gir informasjon om seg selv i skjematisk form.

Kontaktannonsens kommentarfelt er dog mer interessant enn selve annonsen. Og har du lurt på hva de fundamentalistiske muslimene mener står høyest av norsk lov og sharia, får du svaret i denne meningsutvekslingen.

I samme kommentarfelt er det usikkerhet om hvorvidt den anonyme kvinnen kommer til å finne seg noen mann når hun er 39 og ikke ønsker at mannen skal ha flere koner. «At hun krever på forhånd å være den eneste er litt spesielt» får vi vite, for i henhold til sharia er det ikke opp til henne å avgjøre slikt, det er mannen som bestemmer.

Å selge inn ektefeller fra utlandet er heller ikke noe problem i gruppen. Det kan man gjerne gjøre. Å reagere på beskrivelsene skal man derimot ikke, da kastes man ut av gruppen, noe energipolitisk talsperson i Industri- og næringspartiet (INP), Kjell Erik Eilertsen erfarte da han delte følgende på X:

Hijaben skal formodentlig på plass når 20-åringen kommer til Norge, men tilsynelatende ønsker alle de overstående selv å gifte seg. Det er det ikke alle som gjør.

I de øvrige kommentarene kommer det gjentatte oppfordringer om å forklare for foreldrene. Støtten den anonyme fortvilede mannen som skal tvangsgiftes etterspør går ikke lenger enn det. Hvorvidt det føles støttende å høre at det ikke er noen tvang i islam når man selv står med beina godt plantet i tvang er ikke godt å si.

Men det er mer enn ekteskapsforviklinger å ta tak i som muslim i Norge. Problemene står nærmest i kø, forstår vi, og et typisk problem er å måtte nærme seg motsatt kjønn i annet enn ekteskapelig setting.

Legetrøbbel

Svært mange spørsmål dreier seg om rettigheter, altså retten til særbehandling fordi man er muslim. Noen ganger kommer det gode svar, andre ganger svar man som norsk sosialdemokrat kanskje heller bør måpe av.

Det er flere svar i tråden, og en mann påpeker at dersom hun skal ha henvisning til spesialist, er det oftest menn som er spesialister. I skjermbildet under er det den kommentaren som besvares med «godt poeng», men så kommer en tanke den anonyme kvinnen med spørsmålet kanskje ikke hadde tenkt på. Det kan jo være haram kvinnelige leger også, tenk om legen er lesbisk? Det bør man altså sjekke før man bestemmer seg for lege i det hele tatt. En mistanke om at legen er lesbisk er nok til at man bør kreve å få en annen, fastslås det.

 

I love Hamas

I gruppen er det selvsagt også stort engasjement for krigen i Midtøsten. Mens det har virket vanskelig å få moské-islam til å ta avstand fra Hamas, slik vi har belyst i flere saker om antisemittismen som florerer blant annet på siden til Rabita-moskeens Basim Ghozlan, er det ikke bare pro-palestinsk kamp som pågår i den nye muslimske Facebook-gruppen. Det er regelrett hyllest av Hamas. De er ikke terrorister, tvert i mot er de skjønne mennesker, fastslås det, mens det framholdes at israelere er svært onde terrorister.

Innlegget fikk en masse likes og hjerter, og kommentarfeltet var ikke i tvil.

Det er flere som er glade i tanken på å bli kvitt jødene for godt. Hvorvidt de norske kvinnene som er aktive i gruppen er konvertitter eller ei vites ikke, men det strøs hjerter og det hekles og sys. Dersom du vil flashe jødehatet ditt på neste handletur kan du kjøpe From the River to the Sea handlenett fra Hilde Myrhaug. Hun hekler forøvrig også andre pro-palestinske effekter som hun selger på nettet.

Misjoneringen

Uten å ta med ethvert publisert spørsmål av typen «er stipend haram?», «kan jeg som mann jobbe et sted der det jobber kvinner?» og de like oppsiktsvekkende svarene på alskens problemstillinger, kan vi i alle fall konstatere at mange kjente muslimske skikkelser har funnet veien til gruppen. Her er Leyla Hasic, mest kjent som Islamsk Råd Norges (IRN) ansikt utad da hun ble kommunikasjonsrådgiver iført nikab i 2017 og her er Mohsan Raja, Årets Osloborger 2015, for å nevne noen. At sistnevnte har dukket opp er kanskje ikke så rart. Han har pause på ubestemt tid fra adminrollen på SNP Samfunnsengasjerte norsk-pakistanere, en lukket Facebook-gruppe som ble opprettet av Raja selv og i dag har omtrent 16.000 medlemmer. Utrop belyste hvorfor Raja ikke lenger administrer gruppen; fordi han systematisk trakasserte gruppemedlemmer, deriblant en mann som sier følgende til den mangfoldige nettavisen:

Han og en kvinnelig medlem i gruppen skal ha fått grove lydfil-meldinger fra Raja. Utrop har hørt på lydfilen.

– Han kalte henne for «bitch», «jævla kjerring», osv. Kvinnen havnet dessverre i sjokk da hun ikke forventet den type melding, og begynte å gråte på grunn av den grove språkbruken.

Raja skal ifølge mannen også ha sendt ham en talemelding med grovt og seksuelt ladet innhold:

– Han sa jeg «slikket ræva til Abrar» (jour. anm, Abrar Ul-Haq, som er pakistansk sports- og kulturpersonlighet og politiker) og at jeg kunne klatre på kjønnsorganet hans. Han brukte ordet «ghandoo» (jour. anm. nedsettende betegnelse for homofil mann på urdu) i talemeldingen, sier han.

Kanskje like greit at Raja har funnet seg en ny gruppe å henge i, og i Muslimsk Fellesskap (for alle) er det ikke plass til bare Raja, men også til de ihuga islamistene i Dawah Norge. De er spesielt opptatt av misjonering.

Dersom noen har konvertert uten deres hjelp, bistår de likevel gjerne.

Frontfiguren i den ekstreme Dawah-gjengen er ikke å se, han er muligens opptatt med å spre islam i alle andre kanaler, slik som på egen Facebook-profil, der det levnes liten tvil om hva hans islam-tolkning går i.

Onkel Hitler der altså.

Det er mangt mer å se i den lukkede Facebook-gruppen, men jeg antar at jeg med denne artikkelen ikke lenger kan forvente at mitt medlemsskap videreføres. Lesere bør for all del likevel melde seg inn og ta integreringen i selvsyn, og det samme bør norske politikere. Det er ikke bare kjente, ekstremistisk anlagte muslimer i gruppen, det er overvekt av helt ukjente, alminnelige hverdagsmennesker. Hverdagsmennesker som stiller spørsmål og får svar som ikke bør gis i et fritt demokrati. -Kan barna delta i julearrangementer på skolen? -Nei, alt er haram, unngå det. -Læreren har fordelt oss i grupper der en part skal argumentere for Palestina og en for Israel. Jeg har fått Israel. -Det er krenkende, vær så god, her er §9a. En dag senere, oppdatering fra eleven: Læreren avlyste debatten og tar tak i ledelsen for å tilrettelegge i §9a-situasjonen. Jubel og «stolt av deg!» i kommentarfeltet.

Det er vanskelig å se hvordan dette skal gå seg til.