Antisemittisme

Tenk om

Tenk om Breivik 22. juli hadde hatt bevæpnede medhjelpere og de hadde gått amok i boligstrøk, tatt seg inn i hus, slaktet ned uskyldige familier på bestialsk vis. Tenk om antallet døde den skrekkelige dagen hadde vært mer enn 18-doblet. Tenk om Breivik hadde hatt medhjelpere som ikke utelukkende slaktet ned barn, kvinner, gamle, men også tok gisler.

Tenk om de bestialske drapsmennene hadde gjemt seg i boligstrøk. Militæret hadde blitt satt inn. Militæret hadde varslet at de kom, gitt beskjed om at folk i boligstrøket måtte komme seg i sikkerhet. De hadde gjentatt oppfordringen gang på gang, men likevel valgte mange å bli værende hjemme. Tenk tanken.

Det finnes ingen bomberom i Gaza, påstås det iherdig. «Verdens mest tettbefolkede område». Den tetteste delen av Gaza, Gaza by, har over ni tusen innbyggere per kvadratkilometer. Dette plasserer den ikke engang blant de femti tettest befolkede byene i verden.

– Men det finnes ingen bomberom, fortsetter påstandene.

Under Gaza er det det om lag 300 miles, 480 kilometer, med tunneler. I sikkerhet fra bombene er det gravd ut en strekning tilsvarende avstanden mellom Oslo og Trondheim. Det er plass til mange på strekningen mellom Oslo og Trondheim. Dersom Breivik hadde tunneler å gjemme seg og sine tenkte medhjelpere i, hadde du da virkelig ment det var militærets skyld at Breivik og medhjelperne hans ikke hadde latt folk i boligstrøket ta tilflukt der?

Prøv å tenke at Breivik hadde medhjelpere, at de hadde bortført helt uskyldige barn, ungdommer, voksne og gamle. Holdt dem som gisler. At de bortførte i mange tilfeller hadde vært vitne til at sine egne familier ble brutalt slaktet ned. Når militæret ble satt inn for å ta ut terroristene og redde gislene, hadde du da gått i tog for at de skulle la være? Hadde du gått i tog for at Breivik og hans gjeng skulle slippe unna fordi de hadde fordelen av at noen av de som bodde i boligstrøket der de gjemte seg ikke ville dra hjemmefra?

Det var stort oppmøte i Oslo lørdag. Folk gikk i tog.

Det sitter helt uskyldige barn fanget av terrorister, og de går i tog for å stoppe dem som påtar seg å finne og utrydde terroristene som drepte familiene deres, som slaktet foreldrene deres. De går i tog for å stoppe de mennene og kvinnene som påtar seg et potensielt dødelig oppdrag for å forhindre at terroristene kan fortsette å drepe uskyldige. De går i tog for familiene som ikke vil følge oppfordringen om å dra vekk slik at terroristene kan tas uten at andre blir skadet. De går i tog og påstår de kjemper for humanitet og menneskerettigheter.

Jeg klarer rett og slett ikke forstå det. Jeg bare klarer det ikke. Jeg synes det er grotesk.