Islam

Norske kommunister er imponert over Hamas’ nedslaktninger

Man skulle tro at når 260 unge mennesker på festival blir slaktet ned, da ville humanismen, medfølelse og empati slå inn hos enhver borger av dette landet. Men nei, langt der i fra. Fremtredende norske kommunister hyller nå Hamas' blodige nedslaktninger: "Vi er imponert over dyktigheten og motet til Hamas-soldater", heter det fra Peder Martin Lysestøl, mens akademikeren ved UIO med Midtøsten som spesiale, Bjørn Olav Utvik, trykker liker på innlegget til Lysestøl. Ekstremistene blant muslimer og den ytre venstre flanken i Norge finner hverandre i et felles hat mot Israel, jøder, USA og kapitalismen.

Det er rett og slett rystende at fremtredende intellektuelle uten snev av blygsel hyller drap, lemlestelser, tortur og kidnappinger av sivile, unge borgere. På musikkfestivalen på lørdag ble fire ganger flere drept enn på Utøya. Totalt 260, pluss alle skadde og bortførte som nå befinner seg i Hamas’ klør på Gaza. Man orker ikke tenke tanken engang på hva de nå gjennomgår i bødlenes fangenskap.

«Imponert»

Det vi kan slå fast er at norske intellektuelle på kommunistisk side av politikken ikke ser ut til å bekymre seg det minste, verken over alle de drepte og etterlatte, ei heller de kidnappede, inkludert besteforeldre i 80-årene.

Peder Martin Lysestøl er en gammel traver i partiene Sosialistisk Folkeparti (forløperen til SV), AKP-ml og Rødt, og aktiv i den såkalte Palestina-kampen siden slutten av 60-tallet (var med på oppstarten av Palestinakomiteen i 1969). På Facebook 8. oktober, dagen etter massakren på festivalen og da de fleste av oss satt i sjokk og vantro over beskrivelsene av volden og drapene til Hamas som strømmet ut i verdenspressen, fant Lysestøl det på sin plass å gi sin fulle sympatierklæring til samme Hamas.

«Vi er imponert over dyktigheten og motet til Hamas-soldater og andre som nå lykkes med å gi den sionistiske okkupantene et nederlag. Hva skjer nå? Israel har siden 1948 gang etter gang overasket med brutale planer. Plan-D våren 1948 førte til fordrivelsen av over 700 000 palestina. Erobringen av Vest B++førte til nye hundretusener på flukt. Slik har det palestinske folket vært utsatt for overgrep og terror over lengre tid enn noen andre folk. Hva kan de vente seg nå? Bombing av sentrale deler av Gaza og fordriving? Vår oppgave blir å mobilisere til solidaritet og presse vår hyklersk regjering så langt som mulig. Torsdag blir det stor markering på torget i Tr.heim. Tidspkt. kommer. Mobiliser!» (Utheving, red.)

Som forfatteren Ole Asbjørn Ness kommenterer under Lysestøls status: «Hvordan føles det å ha støttet faenskapet fra Mao til Hamas konsekvent gjennom livet?»

Indremisjon

Kommentarfeltet gir Lysestøl det glatte lag, som Ayelet Azoury:

«Endelig viser palestinakomiteeen sitt sanne ansikt; folkemord på jødene. Gratulerer, du fortalte sannheten. Må være godt å endelig få ut ditt motbydelige antisemittiske hat!»

Ja, det er dette det faktisk handler om: En mann som Lysestøl – og andre voldsparate kommunister – ser ut til å ønske seg det samme som muslimske fundamentalister og nazister: utryddelse av Israel og jødene. Intet mindre. Og vel så sjokkerende er det at de kjenner ingen behov for å skjule sitt motbydelige menneskesyn. De har jo en flokk å boltre seg i, der de vet at døren til varmestuen står på vid gap.

At historiker, professor og Midtøsten-ekspert, Bjørn Olav Utvik ved UIO, trykker liker på innlegget til Lysestøl overrasker ikke oss. Som samme Ole Asbjørn Ness kommenterer Utviks sympati: «Og dette liker blant annet en professor ved UiO. Ord blir fattige i møte med slik ondskap.»

Samme Utvik var en yndet kilde for mediene under den såkalte arabiske våren, der han varmt forsvarte Det muslimske brorskapet. Utviks forhold til totalitære krefter innen islam, kom ikke minst til uttrykk gjennom dette sitatet:

– Brorskapet er et konservativt muslim-demokratisk parti. De opererer i en «setting» som KrF i Lyngdal på 1950-tallet, sier Utvik. (…). – De driver en aktiv misjonering og jobber for å fremme muslimske verdier, akkurat som indremisjonsbevegelsen.”

Sitatet står på egne bein uten kommentar fra vår side. Annet enn at vi kan henvise til slagordet til Brorskapet som er gjeldende den dag i dag:

«Allah er vårt formål, budbringeren er vår leder, Koranen er vår lov, jihad er vår vei, døden for Allahs sak er vårt høyeste håp.»

Hva med jøder som ofre?

Lysestøl og hans like spiller offerkortet (palestinerne) i sitt forsvar for terror mot sivile (israelske jøder). Vel, skulle dette være en legitim logikk, er Israel det landet i verden som i aller høyeste grad har vært utsatt for de verst tenkelige overgrepene og lidelsene (Holocaust), og nå terror på egen jord i Israel, og også terrorangrep siste rundt 15 årene i Vest-Europa. Israel har med andre ord mer enn gode nok grunner til å utvise «mot» ved å slakte ned andre, hvis man følger Lysestøls tankesett.

De siste dagene i mediene og i sosiale medier ser vi gang på gang hvor vanskelig det er for mange å akseptere at det faktisk er Israel som er utsatt for et terrorangrep som så langt har krevd over 900 menneskeliv og flere tusen sårede. Hele tiden prøver folk på venstresiden å fremstille palestinerne som  de reelle ofrene, og de akkompagneres av kommentatorer i mediene, inkludert i NRK. Som en leser skrev til oss i går kveld:

Å se på NRK er rette og slett en belastning. Eg har skrudd av. Orker ikkje mer av denne sinnsyke propagandaen for islams barbarer!

Det er lett å være enig med denne kommentaren. Mediene er så vant til å stå på palestinernes side at de ikke ser ut til å makte å ta et steg tilbake, løfte blikket, og ta innover seg hva som faktisk skjedde i helgen. Man er så vant med alltid å løfte frem muslimer – hvor som helst i verden – som ofre, og samtidig beskytte islam for rettmessig kritikk, som at islam ved Muhammed, koranen og hadith, faktisk legitimerer ren terror mot sivile.