Aktuelt

Lærer drept i knivangrep på skole i Frankrike

En lærer er drept og to andre er alvorlig skadet etter knivangrep på en videregående skole i den franske byen Arras. Hendelsen betegnes som et terrorangrep, akkompagnert av «Allahu Akbar».

Ifølge Le Figaro ble angrepet begått fredag ​på Gambetta videregående skole i Arras, i den nordøstlige delen av Frankrike. En mann, identifisert som tsjetsjensk statsborger, med en kniv skal ha brast inn på skolen ved 11-tiden. Mens han ropte «Allahu Akbar» angrep han en lærer, mens flere andre ble skadet, to alvorlig.

De to som er alvorlig skadet skal være en annen lærer, samt en sikkerhetsvakt. De skal være stukket flere ganger. En video av hendelsen skal gå sin gang på sosial medier.

Gjerningsmannen, samt hans bror, er i ettertid pågrepet av politiet, og lokalpolitiet i Arras melder at situasjonen nå er under kontroll.

Rett før klokken 13 tok den nasjonale påtalemyndigheten for antiterrorisme beslag og åpnet etterforskning av forholdene som «drap i forhold til et terrorforetak», «drapsforsøk i forhold til et terrorforetak» og «terroristisk kriminell forening».

Etterforskningen er overtatt av det nasjonale antiterrorpolitiet (SDAT) som koordinerende tjeneste, samt til det nasjonale direktoratet for justispolitiet (DNPJ) og til Generaldirektoratet for intern sikkerhet (DGSI).

Dette terrorangrepet kommer tre dager før markeringen av attentatet mot læreren Samuel Paty, som fikk hodet skåret av 16. oktober 2020. Gjerningsmannen, en 18-åring med tsjetsjensk opphav, ble skutt og drept av politiet kort tid etter.

Le Figaro viser til at dagens terrorangrep kommer på dagen som Hamas, gjennom stemmen til Khalid Mashal, har oppfordret muslimer over hele verden til å uttrykke sitt sinne denne fredagen 13. oktober – og ba om blod.