Innvandring

Voldtekten var så barbarisk at legene begynte å gråte da de så skadene

Morgenen 4. august brøt 18 år gamle Oumar seg inn i hjemmet til Mégane i arbeiderstrøket i Cherbourg. Deretter mishandlet, torturerte og voldtok han henne. Skadene var så omfattende og så smertefulle at Mégane måtte legges i kunstig koma. Nå er hun våken, og faren hennes går ut med knusende kritikk av franske styresmakter. -Hvordan kan dere la kjente, straffedømte seksuelle rovdyr gå fri? 

Den barbariske voldtekten har rystet arbeiderstrøket. Hvordan 18 år gamle Oumar klarte å bryte seg inn i leiligheten til Mégane er ennå ikke kjent. Hun våknet onsdag, etter å ha ligget i kunstig koma siden 4. august.

Den franske storavisen Le Figaro har publisert Méganes fars fortvilte leserinnlegg.

«Mégane har kommet ut av koma, men helsetilstanden hennes er fortsatt skjør. Dette er selvsagt gode nyheter, men det vil ta henne lang tid å komme seg etter alt hun har lidd», skriver faren, før han refser franske myndigheter.

Å ikke gi noen uttalelser om dette angrepet er å gi æren til alle disse seksuelle rovdyrene og andre parasittene i samfunnet som terroriserer gatene. En bevissthet fra regjeringens side om at vi gir denne typen individer, med tung rettslig fortid, full frihet, vil være velkomment. «Tillit til rettssystemet», ble vi fortalt … Det er nettopp det vi ønsker oss.

For Oumar var ikke noe ubeskrevet blad. Han var straffedømt hele fem ganger tidligere for vold og hærverk, siktet for voldtekt av en mindreårig og under etterforskning for voldtekt av sin egen søster. Likevel var han fri, ganske enkelt grunnet sin unge alder.

Le Figaro har snakket med naboer av Oumar, som forteller at de flere ganger hadde funnet Oumars mor i bunnen av trappeoppgangen etter å ha blitt slått og sparket ned trappene av sønnen. En nabo beskriver 18-åringen som en «ren barbar» som skapte frykt i nabolaget.

Da han 4. august torturerte og mishandlet Mégane, etterlot han henne med livstruende skader som gjør farens fortvilte appell til den franske regjeringen svært forståelig.

Livstruende

Ifølge Méganes egen forklaring til politiet før sykehusinnleggelsen, gikk en mann – som hun allerede hadde sett, men ikke kjente – inn i hjemmet hennes tidlig om morgenen, uten at det på dette stadiet er kjent hvordan, for å mishandle og voldta henne flere ganger.

Detaljene i saken vitner om Oumars bestialske adferd. Han voldtok Mégane også med et langt kosteskaft.

Legene diagnostiserte henne med perforert tykktarm, tynntarm, bukhinne og mellomgulv, punktert lunge, ribbeinsbrudd og høy risiko for septisk sjokk. Skader så uutholdelige at sykehuspersonalet hadde begynt å gråte da de undersøkte henne, skriver Le Figaro.

Saken har vakt stor oppmerksomhet i franske sosiale medier, og i samråd med Méganes familie ble det startet en innsamlingsaksjon av støttespillere. I skrivende stund har over 4.000 givere gitt til sammen over 100.000 euro.

I den franske storavisen takker Méganes far for alle støtteerklæringer familien har fått, og skriver at pengene vil brukes til å tilrettelegge for at Mégane på sikt kan komme seg etter de livstruende skadene.

Ofrer de svakeste

Oumar ble pågrepet relativt raskt. Han hadde etterlatt fingeravtrykk i leiligheten til Mégane, og politiet klarte deretter å geolokalisere mobiltelefonen hans. I en uttalelse fra påtalemyndighetene beskrives en gjerningsmann som er fullstendig blottet for både empati og anger, skriver Le Figaro.

Den bestialske voldtekten har igjen løftet debatten om straff av mindreårige i Frankrike. Europeiske land har gjennomgående det samme problemet: Gjerningsmenn under 18 år går fri, selv når de har begått alvorlige voldshandlinger. Oumar var en vandrende, tikkende bombe, og angrepet mot Mégane føyet seg i rekken av voldshandlinger og seksuelle overgrep han tidligere hadde begått.

Méganes far peker videre på et annet problem: Den rettsløsheten som oppleves i Frankrikes arbeiderklassestrøk. Det er samfunnets svakeste som er de åpenbare ofrene for «human» rettspraksis, og «inkluderende» politikere nevner ikke dette med et ord.