Aktuelt

Pågående «alvorlig hendelse» i Nottingham: Tre angrep – tre drepte

Britisk politi omtaler det som en "grusom og tragisk hendelse". Tre mennesker er funnet kjørt i hjel på to ulike steder i byen. Ytterligere tre er funnet skadet på et tredje sted. Politiet sier til britiske medier at angrepene synes koordinerte, og store deler av den britiske byen er avsperret, mens publikum bes om å holde seg hjemme. 

Det ser ved første øyekast ut som et koordinert terrorangrep, selv om britisk politi er forsiktige med å bruke terror-begrepet. Politiet i Nottingham har bekreftet at en mann er arrestert mistenkt for drap etter at tre personer ble drept i Nottingham. Det bekreftes av flere britiske medier, blant annet Telegraph og GB News.

Sistnevnte har publisert en video av pågripelsen av en av de mistenkte mennene og intervjuet mannen som har filmet pågripelsen fra sin bolig. Mannen sier til nyhetskanalen at han våknet av lyden av skudd, og deretter ble vitne til at politiet pågrep en mann som kjørte varebil.

Politiet ble tilkalt til Ilkeston Road like etter klokken 04.00 hvor to personer ble funnet døde på gaten.

Politiet ble deretter kalt til en annen hendelse i Milton Street hvor en varebil hadde forsøkt å kjøre over tre personer.

De skadde blir nå behandlet på sykehus, mens den 31 år gamle mannen som er mistenkt for drap er i politiets varetekt, skriver nyhetskanalen.

Koordinert angrep

Telegraph har lagt ut kart over de ulike hendelsene i byen, der tre ulike gjerningsmenn på hvert sitt sted har kjørt ned mennesker.

Ofrene har blitt funnet ved ulike steder i sentrum, der to drepte ble funnet i Ikeston Road, en har blitt funnet drept i Magdala Road og tre ofre har blitt funnet skadet etter påkjørsel i Milton street.

Sjefskonstabel Kate Meynell sa: «Dette er en forferdelig og tragisk hendelse som har krevd livet til tre mennesker.

«Vi tror disse tre hendelsene er knyttet sammen, og vi har en mann i varetekt.

«Denne etterforskningen er på et tidlig stadium, og et team av detektiver jobber med å fastslå nøyaktig hva som har skjedd.

«Vi ber publikum være tålmodige mens henvendelsene fortsetter. På dette tidspunktet vil en rekke veier i byen forbli stengt mens denne etterforskningen skrider frem.» skriver GB News.

Store deler av Nottingham sentrum har blitt avsperret av politiet, og nødetatene jobber fremdeles i området.

«Vi ber publikum være tålmodige mens vi fortsetter arbeidet. På dette tidspunktet vil en rekke veier i byen forbli stengt mens etterforskningen pågår» heter det på politiets nettsider.

Mulig terror

Mens vi i Norge blir fortalt av justisministeren at terrorangrep ikke skal omtales som terror før de tiltalte eventuelt er dømt, er det vanskelig å ikke tenke at angrepene i Nottingham ikke har noe med terror å gjøre. Bruken av varebil for å drepe tilfeldige personer har kjennetegnet en rekke islamske terrorangrep i Europa, og tankene går til ofrene.

14. juli 2016 kjørte en terrorist en varebil inn i folkemengde langs promenaden i Nice der folk feiret den franske nasjonaldagen. 86 mennesker ble drept og 300 såret. Terroristen ble skutt av politiet.

19. desember 2016 ble 12 drept og 48 skadet etter at en terrorist kjørte en varebil kjørte inn på et julemarked i Berlin. Terroristen ble skutt og drept av politiet i Milano noen dager senere.

22. mars 2017 var det nok et angrep i London. Terroristen kjørte ned fotgjengere på Westminster Bridge. En politimann ble drept med kniv da terroristen prøvde å komme seg inn i parlamentet. Fire drept og 40 skadde. Terroristen ble drept av politiet.

7. april 2017 ble fem drept og minst 15 skadet da en terrorist kjørte en kapret lastebil inn i varehuset Àhlens midt i gågata i Drottninggatan i sentrum av Stockholm.

Bil er et effektivt våpen. Hvorvidt det er terror denne gangen synes unektelig sannsynlig.

Hovedillustrasjon: Terrorangrepet i Nice.