Aktuelt

Frankrike: mann gikk til knivangrep på barn

Flere barn og en kvinne har blitt knivstukket av en mann i Annecey i Frankrike, melder franske medier. Minst to av barna skal være alvorlig skadet. "Nasjonen er i sjokk" heter det fra Frankrikes president Emmanuel Macron. Gjerningsmannen skal ha kobling til Sverige.

Knivstikkingen skal ha funnet sted i en park i Annecy sentrum rundt klokken 10. Ifølge vitner til lokale medier skal mannen ha angrepet flere barn på en lekeplass. Meldingene om hvor mange som er skadet varierer mellom ulike medier, men det skal dreie seg om fire til åtte barn samt en kvinne. To til tre av barna, som skal være i 3-årsalderen, skal være livstruende skadd.

Gjerningsmannen er «arrestert takket være den svært raske inngripen fra ordensmakten», heter det fra Frankrikes innenriksminister, Gérald Darmanin. Både politi og militæret skal ha kommet raskt til stedet, i tillegg til redningstjeneste og ambulansehelikopter. Den antatte gjerningsmannen skal være skutt. Likevel skal en skole i nærheten av stedet ha blitt evakuert, og store sperringer skal ha blitt satt opp rundt i byen.

Ifølge franske BFMTV tok gjerningsmannen seg lovlig inn i Frankrike, og søkte om asyl i november i fjor. Men mannen, som er i 30-årene, skal siden fått flyktningstatus i Sverige, opplyser en politikilde til nyhetskanalen.

Frankrikes president Emmanuel Macron skriver på Twitter at nasjonen er i sjokk.

«Barn og en voksen kjemper for livet. Våre tanker går til dem så vel som deres familier», skriver han.

En voksen mann som går til knivangrep på barn i 3-årsalderen, det er ikke til å tro. Det nye Europa begynner virkelig å bli et sted i forfall.