Aktuelt

Årets sommerhit er i boks!

Nå er det vanlige folk sin tur! Arbeiderpartiets slagord imponerer ikke soloartisten Svartepetter og Apatilla fra Herreløse, som har inngått et samarbeid. De går derfor tilbake til hiphopens trange fødsel, og slipper en protest-låt. Velkommen til "Statsminister Trikkesniker"!

Mange er dritlei, forbanna, skuffa og blakkere av Ap/Sp-regjeringen. Vår felles frustrasjon har Svartepetter og Apatilla tenkt å gi oss utløp for.

De sier i pressemeldingen:

Nå er det vanlige folk sin tur! Dette slagordet ble utbasunert av Arbeiderpartiet ved konklusjonen av siste valg.

Nesten to år er lagt i bakspeilet siden da. De fleste nordmenn lurer på hva det egentlig var deres tur til? Var det den kritikkverdige håndteringen av pandemien? Kanskje kan det ha vært energipolitikken som omtales som Det store strømranet? Kan det ha vært de astronomiske drivstoffprisene i et land som kan takke oljen for mye av sin velstand? Var det den dramatiske økningen av kostnader på mat vi skulle se frem mot? Eller er det boligmarkedet vi skal få se implodere? Ved siste måling hadde statsministeren vår 14% oppslutning og er under sterk kritikk selv fra sine partifeller. Og med den norske krona i fritt fall er det kanskje ikke rart tilliten vår til institusjonene er så liten at fakler og høygafler står klare bak låven?

Krisene kommer som perler på en snor, og mens bombene faller i Ukraina sier sjefen sjøl at: Slagordet om vanlige folks tur aldri var hans favoritt. Uttalelsen kommer akkompagnert av en atonal symfoni av bortforklaringer og ansvarsfraskrivelser i perfekt disharmoni med resten av befolkningen.

Både soloartisten Svartepetter og Apatilla (fra Herreløse) har lang fartstid i rap- og musikk-miljøet i Norge. De har utgitt låter med artister som OnklP, Jaa9, Nico D, Admiral P, Tungtvann, Hank Von Helvete, Geir Bratland (Dimmu Borgir/Apoptygma berserk), Petter Pogo (Jokke og Valentinerne), Mikkel Gaup, med flere. Svartepetter har en 12 albums solokarriere bak seg, mens Apatilla hadde sin suksess med gruppa Herreløse, som solgte til gull med singelen Narkotika.

Nå har de sluppet første singel i deres nye samarbeid. Singelen heter «Statsminister Trikkesniker», som er en aldri så liten protestlåt mot sittende regjering.

Svartepetter og Apatilla går derfor tilbake til hiphopens trange fødsel, og slipper en protest-låt på vegne av de 86 prosentene som ikke stiller seg bak landets leder. De gir stemme til alle sinte, frustrerte og økonomisk desimerte nordmenn som undres over hvordan regjeringen de siste årene har sluttet helt å ta beslutninger som gagner deres eget folk. Statsminister Trikkesniker er en slags samfunnskritisk sikkerhetsventil, i ferd med å slippe ut overtrykket som har bygget seg opp i de tusen hjem, før hele landet går i lufta.

En ting er nå at de har fått med seg Støre som trikkesniker, noe også Hadia Tajik er tatt for, og en del annet, men de har helt glemt at Støre ladet elbilen på Stortingets «private» parkeringshus fordi det var «gratis» strøm, at underbetalte polakker malte huset hans på beste vestkant og om svart arbeid da han fikk oppgradert bryggen på landstedet sitt i Kilsund. Men Svartepetter og Apatilla er tilgitt – for listen er lang.

Når en ser videoen får man virkelig lyst på den røde capsen med trykket «Vanlige folk» – for så å oppdage at denne caps-ideen ble lansert av Øystein Stray Spetalen rett før jula 2021 (argh! Det sier noe om hvorfor noen er steinrike og andre forblir fattigluser). Om Svartepetter og Apatill har kjøpt capsene derfra vites ikke, men man får følelsen: må ha! Til å danse med i sommervinden – noen gleder må man ha!

(Protestlåta er produsert av Apatilla, med gjestevokal fra Solgunn Ivana Valstad, kjent fra blant annet bandet «Restore to Past», ertende strykere, som Svartepetter og Apatill sier, fra samfunnsdebattant og felegnikker Stig Wigestrand, samt blåsere fra Sindre Skjøld.)

Enjoy!