Aktuelt

Korte tanker for dagen

Noen dager går tråere enn andre, men noen tanker om nyhetsbildet gjør man seg alltids likevel.

Det er ikke alle dager det er like enkelt å finne verken inspirasjon eller motivasjon til å skrive artikler, men det er når begge deler uteblir at det blir aller vanskeligst.

Motivasjonen begrenses av den såkalte bremsen på Facebook – les mer om hvordan det fungerer her – og inspirasjonen uteblir fordi man ikke får tenning på et saksområde, alternativt bare litt tenning, men ikke nok.

Det sagt, det går likevel an å gjøre seg noen tanker for dagen, og etter gjennomlytting av podcaster og gjennomlesing av diverse norske og utenlandske medier, konkluderer jeg med at jeg har tenkt blant annet dette  i løpet av dagen – uten å skrive artikkel om det:

  1. Hvis du har dårlig råd; ikke bruk pengene dine på blå hårfarge eller overpriset kaffe på nærmeste kaffebar – selv ikke om du synes det er det minste du bør kunne unne deg i verdens rikeste land, og særlig ikke når du skal representere fattige i avisen.
  2. Les gårdagens leder i Finansavisen og le slemt av Trygve Hegnars harselas med SVs regnemester: «Torgeir Knag Fylkesnes har ikke skjønt noe.Professor Almås ga jordbruksoppgjøret terningkast 4. Vi gir terningkast 1. Fylkesnes burde ikke få kaste terningen engang. Man må jo kunne telle til seks.»
  3. Hvis du er kvinne; Ikke les Dagsavisens intervju med forfatter av Den nye gleden med skjeden, lege Ellen Stokken Dahl, med en baktanke om at du får bedre sexliv av den oppdaterte språkdelen i den kritikerroste boka. Jeg kan garantere at det blir dårligere enn det allerede er dersom du skal avkolonialisere mannen din og holde ham ansvarlig for at begreper om kvinnekjønn er definert av menn. Vi må vedgå at det ikke er opphissende i seg selv å vite at ordet skamlepper er byttet med ordet kjønnslepper og at et bedre sexliv avhenger av å tørre å si hva vi liker og ikke liker.
  4. Dersom du som privatpraktiserende kutter bort psykiske syke 14- og 15-åringers bryster fortjener du straffeforfølgelse.
  5. Begynn allerede nå å tenke på hvilket parti du skal stemme på ved høstens lokalvalg (for egen del har jeg ikke landet, men jeg gjør som et barn som blir spurt om hva hun har lyst på til middag; ramser opp alt jeg ikke har lyst på).
  6. Et allment råd, enten du er same, overvektig, muslim eller utslitt småbarnsmor; Du trenger ikke fortelle det i avisen, det er ett hundre prosent sikkert at en stor del av befolkningen har opplevd noe like ille eller til og med verre enn de ordene du har hørt og vil la deg sitere krenket på.
  7. Det er ikke «likestilt med en dødsdom» å bli utvist til Armenia når du har armensk pass og landet er trygt, selv ikke om du har bodd i Norge basert på en løgn i årevis (sitatet er utelatt fra saken, men er med dersom du lytter til NRK nyheter).

Det var egentlig det.