Barn

Hver dag Kristersson er statsminister, blir barna mer sultne, sier S-leder Magdalena Andersson

Det finnes åpenbart ingen nedre nedrig grense i svensk politikk. Ikke før hadde eks-statsminister Magdalena Andersson (S) måtte forlate regjeringskontorene før hun legger skylden for konsekvensene av egen politikk på den sittende borgerlige regjeringen og statsminister Ulf Kristersson (M). Barnefattigdommen øker og det vil sosialdemokratene ordne med "gratis" lunsj, mens integreringen skal bedres med dans og skogsturer. 

Ifølge SVT er Socialdemokraterna bekymret for en sommerferie med økende skillelinjer og utenforskap. Derfor foreslår partiet 700 millioner SEK til sommerferieaktiviteter med lunsj rundt om i Sverige.

Det er selvsagt kommunene selv som må gjøre jobben, sosialdemokratene vil bare at det skal sendes litt penger uten at det fremkommer hvor pengene skal tas fra. Støtten bør gå til hele landet, men være særlig rettet mot kommuner med store sosioøkonomiske utfordringer, heter det fra partiet, hvilket i klartekst betyr innvandrertunge områder. Det må bare ikke sies høyt.

– Vi kan ikke la denne sommeren bli en rekrutteringsfest for de kriminelle gjengene, sa Andersson på en pressekonferanse før 1. mai-talen hennes i Jönköping.

Men hvem som er potensiell til å rekrutteres til de kriminelle gjengene, det skal det heller ikke snakkes høyt om.

Ifølge S-leder Magdalena Andersson skal kommunene, i samarbeid med dem de ønsker, idrettslag for eksempel, «organisere meningsfulle aktiviteter for barn og unge». For sosialdemokratene er meningsfulle aktiviteter slik som fotballtrening, dansetimer, lesestund på biblioteket og skogseventyr for de yngre barna og for de eldre barna kan det være en praksisplass på en lokal bedrift.

Uansett er kravet at en lunsj skal inngå.

Frekk og freidig

Siden områder med «sosioøkonomiske utfordringer» bare har økt og økt under sosialdemokratenes ledelse, er det jo direkte fornøyelig at Socialdemokraterna først nå kommer på den «geniale ideen» om å sende penger til kommuner med de største utfordringene for at barn og unge få en god sommerferie. Men Andersson vet hvem hun skal skylde på. For det heter at bakgrunnen for forslaget er de tøffe økonomiske tidene der svenske husholdninger sliter med inflasjon, økte matvarepriser, høyere husleie og renter. Merk så at landet ikke sliter med konsekvensene av den ikke-bærekraftig innvandring, for hva koster den svenske skattebetalere?

Socialdemokraterna hevder at Sverige står overfor en sommer som risikerer å bli «den fattigste og tøffeste på veldig lenge».

– Ethvert barn som tvinges til å vokse opp i fattigdom uten mulighet for næringsrik mat er en fiasko for hele samfunnet vårt, sier Andersson.

Det er vel ingen som tvinger noen barn i Sverige til å vokse opp i fattigdom uten mulighet for næringsrik mat, det er rett og slett en prioritering fra foreldrene. At en eks-statsminister, dertil en som er populær i befolkningen ifølge meningsmålinger, tillater seg å snakke slik burde vekke oppsikt. Enhver vet hva barnefattigdommen i Sverige handler om, men Andersson spiller dum og er ikke lite frekk ved å skyve barna foran seg:

S-lederen retter også hard kritikk mot regjeringen, hvis politikk hun mener forverrer den økonomiske situasjonen til barnefamilier.

– Hver dag som Kristersson er statsminister, blir barna mer sultne, sier Magdalena Andersson.

Kanskje Andersson skulle ta en titt på hvor mye penger privatpersoner i ulike innvandrergrupper sender til privatpersoner i hjemlandet? Det går neppe verken til aktiviteter til barn og unge eller til næringsrik mat.