Demografi

Skal brenne dukke av Jimmie Åkesson

Det muslimske partiet Nyans er så opprørt over at koranen ble brent ved Tyrkias ambassaden i Stockholm, at ledelsen kommende søndag vil brenne en dukke av Jimmie Åkesson (Sverigedemokraterna) og en annen ledende politiker. Dette er "straffen" for at Åkesson støtter ytringsfriheten.

Femtekolonne-virksomheten til Nyans og partilederen Mikail Yüksel fortsetter. Tyrkeren Yüksel har nemlig valgt å kaste seg helhjertet inn i kampen for å svekke Sverige innenfra. Igjen og igjen oppfordrer han i ulike fora Tyrkia direkte til å gå enda hardere ut mot Sverige og kreve kriminalisering av koranbrenning. I tillegg skal Sverige lære seg ydmykhet hvis de vil bli med i NATO, og Tyrkia må presse gjennom flere innrømmelser for muslimer i Sverige.

Nå tar han saken direkte i egne hender. Jimmie Åkesson har ikke villet fordømme koranbrenning i Sverige, ei heller Liberalernes leder, Johan Pehrson, vil det.

Nå kopierer Nyans aksjonen kurdere holdt i Stockholm da de brant en dukke som forestilte president Erdogan. Yüksel og Nyans skal lage en dukke av hver av dem som skal brennes i på Mynttorget i Stockholm søndag 12. februar. «Det er på tide å henge opp dukker! Vil dere henge med», skriver han på Twitter.

Det er vel få land som har vært mer generøse overfor muslimer enn Sverige. Landet har gjennom årene utvist en nærmest grenseløs og selvhatende toleranse, og nå ser vi et muslimsk parti som åpent og hemningsløst gjør hva det kan for å ødelegge landet innenfra.

Om ikke fjorårets valg i Sverige ble en vekker, burde partiet Nyans’ virksomhet nå med all tydelighet vise at en del muslimer, og antakelig altfor mange, har en egen agenda. Jo flere de blir, i Sverige kanskje oppunder 10 prosent, dess sterkere vil de formulere og demonstrerer sine særkrav. Et av de viktigste kravene – i hele Vest-Europa – er å begrense ytringsfriheten vår, særlig når denne friheten knyttes til omtale av islam. Derfor skal dukkene brennes.

Ved nærmere ettersyn viste stemmefordelingen seg å være svært skjev ved valget i fjor i de innvandrertunge områdene dominert av muslimer rundt storbyer som Stockholm, Malmö og Gøteborg. Her stemte velgerne nesten utelukkende på de Socialdemokraterna og Vänsterpartiet.

Så kom kategorien «andre partier», og det er da det begynner å bli «spennende».

«Andre partier» fikk over 10 prosent av stemmene i 54 valgkretser. I flere innvandrertunge bydeler i Malmö, Stockholm og Gøteborg stemte nesten 30 prosent på «andre partier». Og i de samme områdene tapte sosialdemokratene betydelig sammenlignet med forrige valg. Mye av forklaringen synes å være islamistpartiet Nyans.

Det er antakelig ikke å dra den for langt å hevde at der Nyans slår seg opp i svenske områder, der er ytringsfriheten allerede tapt.