Demografi

Hvordan gjengkriminelle kuppet lokalpolitikken

En leder av et kommunestyre ville bekjempe gjengkriminaliteten i kommunen. Hun fikk svar på tiltale: gjengkriminelle gikk sammen og klarte å stemme henne ut som leder. Men dette kuppet bryr ikke den sosialdemokratiske ledelsen sentralt seg om. Den svært symboltunge hendelsen burde imidlertid få det til å gå kaldt nedover ryggen på enhver tilhenger av et fritt og åpent demokrati. Samtidig er hendelsen et forvarsel om hvilken vei samfunnet vårt går, en vei som lukter tredje verden og korrupsjon både økonomisk og mentalt.

I kommunen Botkyrka er svenskene i mindretall. Kommunestyrets leder, Ebba Östling fra Socialdemokraterna, gikk høyt ut på banen og ga beskjed om at hun ville gjøre alt som står i hennes makt for å bekjempe de kriminelle gjengene i kommunen. Dette førte til et mistillitsforslag mot Östling, og sist helg ble hun stemt ut som leder av kommunestyret.

Hvordan skjedde dette?

Ligner et politisk kupp

På møtet for å stemme over utnevnelsen som kommunestyreleder i S-kontrollerte Botkyrka, møtte det opp et stort antall personer som aldri hadde deltatt på noen møter før, som nylig hadde meldt seg som medlemmer av partiet, som knapt kunne svensk og i flere tilfeller hadde kjente forbindelser til alvorlig gjengkriminalitet.

For de aller fleste var det rimelig åpenbart at det var et kupp iscenesatt av gjengkriminelle i kommunen for å fjerne Ebba Östling fra stillingen. Det var altså dem som Östling ville bekjempe som organiserte et kupp mot henne.

Man skulle tro dette ville få den sentrale ledelsen i S til å reagere. Men, nei. Partisekretær Tobias Baudin mener at partiet sentralt har «ingenting å gå videre med».

Det finnes ingenting som peker mot at valget skulle ha skjedd på et udemokratisk vis. I den nåværende situasjonen finnes det ingenting å gå videre med.

Uten å etterforske hendelsen og til tross for flere alarmer om det motsatte, hevder partiledelsen altså at det ikke er noe som tyder på at valget foregikk på et udemokratisk vis.

En annen S-topp hevder også at det ikke har skjedd noe upassende. Tidligere statsråd Annika Strandhäll (S) har heller ikke gransket saken, men mener at hun i kraft av å ha bodd i et såkalt utenforskapsområde er kvalifisert til å konkludere i saken.

Ny leder fra klankultur

Det er ikke første gangen gjengkriminelle inntar offentlige organ. Som da gjengkriminelle overtok Socialdemokraternas folkeopplæringsforening, ABF, i Botkyrka. Gjengmedlemmer klarte å å bli ansatt i tre ABF-drevne fritidshjem og fire fritidsklubber, som kommunen nedla i februar i fjor da en whiselblower tipset kommunen om alvorlige forhold. I mars i fjr kom det en rapport og situasjonen på blant annet fritidsklubbene ble det konstatert at det ble funnet euforiserende stoffer. Her jobbet ansatte siktet for grov kriminalitet med barn, og  ansatte brukte skuddsikre vester.

Etter nedleggelsen og kritikken av ABF-klubbene ble det satt i gang en svertekampanje mot Ebba Östling.

Som leder av kommunestyret tok Östlin nemlig affære og la ned flere av avdelingene som hadde blitt overtatt av gjengkriminelle. Også dette førte til motstand fra andre i partiet lokalt.

Expressen har sett på saken med denne tittelen: «Har mafiaen tatt over  S i Botyrka?» Expressen konstaterer videre dette: «Bare fragmenter er publisert og siste ord er ikke sagt i denne saken.»

Så hvem tar over den politiske ledelsen etter helgens avstemming i Botkyrka? Gabriel Melki fra Libanon og Syria. Han avanserte opp fra nestlederposisjonen. Hans merkesak er for øvrig å bevare det arameiske språket i Sverige, et språk som rundt en halv million mennesker i verden snakker, de fleste kristne, jøder og mandeere.

Politikeren Hanif Bali (Moderaterna) har gjort sine observasjoner av hva som skjedde i Botkyrka, nemlig et voldsomt samrøre politisk både nasjonal og lokalt. Bali peker på den tidligere statsråden for Socialdemokraterna, Aida Hadzialic, fra Bosnia. Hennes høyre hånd, Jens Sjöström, er ordfører for S i Botkyrka og den som ba om nyvalg av leder av kommunestyre. «Hvem støtter Jens og Aida? ABF-gjengen eller Östling», spør Bali retorisk.

Bali kan videre fortelle at Åsa Westlund er ordfører for S i Stockholm. Hun er gift med Aftonbladets politiske sjefredaktør. «Kanskje derfor Aftonbladets ledere i motsetning til alle andre lederartikler ikke skriver om Vårbynettverkets (nettverket av gjengkriminelle i Botkyrka, red.) infiltrasjon av S.»

Verdikollisjon

Detaljene i Balis innlegg er flere, og de avdekker et «lamslått» sosialdemokratisk parti helt fra bunnen til topps.

At S-ledelsen sentralt ikke vil kommentere eller granske saken, kan handle om å beskytte eget omdømme: Man vet hva man har fått inn i sine politiske rekker landet over, det vil si politikere med et verdigrunnlag stikk i motstrid til partiets fundament. I stedet for å ta et oppgjør med de aktuelle politikerne, er man sannsynligvis mer opptatt av å beholde makt – koste hva det måtte koste.

Uten det store stemmegrunnlag av folk med bakgrunn i klankultur og islam, ville dessuten S ha rast på målingene. Samtidig ser man den mentale korrupsjonen hos mang en svenskættet politiker også. Man gjør nær sagt alt for å komme seg opp og frem.

Det er dette som venter oss i nær fremtid også her på berget – om det ikke allerede har blitt slik, i alle fall i politikken lokalt i større byer i Norge. Særlig partier på venstresiden ser ut til å råtne på rot.

Den korte avis

Samnytt