Den kulturelle revolusjonen

Facebook sensurer islamkritikere: Fare for at de vil utøve vold, sier giganten

Ex-Muslims of Norway er strupet på Facebook. Lederen, pasifisten Cemal Knudsen Yucel, forteller at beskjeden fra Facebook er at Ex-Muslims of Norway er "kvalifisert som farlige personer og organisasjoner som kan utøve vold utenfor Facebook i nær tid". Anklagen er så hinsides og absurd at hovedstrømsmediene burde raslet med sablene overfor tek-giganten. Men da måtte man jo ta stilling til om islamkritikk er av det gode, og det er jo ikke enkelt for verken VG, Aftenposten, Dagbladet, TV2 eller NRK.

«Ytringsfrihet – kun for ‘de gode'», skriver lederen av Ex-Muslims of Norway (EX-MN), Cemal Knudsen Yusel, i en nyttårshilsen til sine følgere. Her oppsummerer han året som gikk og kommer med oppsiktsvekkende informasjon.

Vi i Ex-Muslims Of Norway(EX-MN) vil ønske alle et riktig godt nyttår og håper at 2023 bringer mot og ærlighet i sannhetens navn. Og ikke minst at ytringsfriheten som er den viktigste vi har i et fritt og demokratisk land blir ivaretatt for alle.

Her i Norge så ser det dessverre ut at vi i EX-MN, dissidenter fra islam ikke får bruke vår ytringsfrihet fult. Det er en skam at vi dissidenter som kritiserer vår gamle tro, gir opplysning om og kritiserer dens negative og farlige sider blir sensurert, stemplet og usynliggjort. Ikke bare her i landet, men generelt i hele Vesten hvor kritikk av religion/ideologi burde være en selvfølge!

Farlig voldspotensial

Både Instagram og Facebook struper EX-MN, forteller Yucel. Instagram fjernet EX-MN permanent og uten forvarsel.

Ex-Muslims Of Norway har blitt permanent fjernet fra Instagram helt uten forvarsel, så mange års arbeid gikk i vasken. Vi ble «tvunget» til å opprette en ny konto som er en privat side i stedet for en offentlig side.

Facebook går om mulig enda lengre. Knudsen Yucel, som har beskyttelse av myndighetene (politiet) for ikke å bli et voldsoffer grunnet sin islamkritikk, kan fortelle at Facebook anser han og hans mannskap, som inkluderer den norskpakistanske nestlederen og frontkjemperen mot æresrelatert vold og tvangsekteskap, Jeanette, som personer med voldskapital.

Facebook har redusert synligheten av vår side, ber oss om å fjerne administratorer og truer med å fjerne siden for alltid på grunn av vi er kvalifisert som farlige personer og organisasjoner som kan utøve vold utenfor Facebook i nær tid, i henhold til Facebook. Ja, dere hørte riktig!

Ex-Muslims Of Norway er kvalifisert som potensiell voldsutøver av Facebook! Og det verste er at det finnes ingen anke mulighet mot deres avgjørelse, stempling og sensur.

Knudsen Yucel dokumenterer dette slik:

Før sensuren slo inn, nådde EX-MN ut til 350.000 personer på i underkant av to måneder. Etter sensuren falt rekkevidden til 35.000. Sensuren er med andre ord svært effektiv, og den rammer altså dem som kjemper for ytringsfrihet og mot fundamentalisme.

Hvordan kunne dette skje i vesten hvor kritikk av religion har vært kjernekraften til utvikling av moderne verdier, demokrati og frihet? Når ble det slik at helt legitim kritikk av religion fra dissidenter er blitt kvalifisert som vold og hat her i Vesten? Hvordan i alle dager er vi som må gå med volds alarm og leve med sikkerhets tiltak døgnet rundt blitt kvalifisert som farlige personer? Eller, handler dette kun om å beskytte en spesifikk religion/ideologi, nemlig islam mot sine kritikere, opplysnings arbeidere og dissidenter?

I sivet lurer Faktisk.no som ei gjedde.

Det er ikke rart at Facebook sensurerer oss, når deres norske samarbeids partner Faktisk.no («Faktasjekkeren» til norske medier) har stemplet oss som en islamfiendtlige organisasjon? … Er det rart at vi mister vår ytringsfrihet i offentligheten når en statsfinansiert avis’ redaktør kaller oss anti-muslimene, henger oss ut som et mål og deretter mottar enda større beløp fra neste statsbudsjett.

Er det rart at vi blir svartmalt og diskreditert når til og med folk som har null viten om islam har blitt hjernevasket av islamofobibegrepet opptrer med stor selvtillit og høye forventninger og skriver en ekstrem fordomsfull, uvitende, ideologisk og ikke minst en latterlig «masteroppgave» om vår facebook side! Jeg er veldig spent og venter på svar fra skribenten om utfallet av «masteroppgaven» som skal kunne vise IQ nivået i akademia i Norge.

Islamofobi og ytre høyre

EX-MN stemples som HRS: Vi er islamofobe og representerer ytre høyre – hva nå det er i disse dager. Det er «de gode» mot oss «onde» – visstnok.

Ja, det er absolutt ikke rart at vi blir sensurert gang på gang når «de gode» journalister, forfattere, eksperter og sosiologer som elsker å koble islam kritikken til ytre høyre og islamofobi sitter i styrene til organisasjoner og institusjoner som egentlig burde støtte kritikken mot en av de verste religionene i verden i dag. Vi må faktisk først kjempe for vår ytringsfrihet for så å kjempe mot en intolerant ørken ideologi fra det 7.århundre når «de gode» som burde ivareta ytringsfriheten og støtte minoriteter her i Norge og generelt i Vesten gjør det motsatte. Ja, sånn er det når ytringsfriheten kun er for de «gode».

Trist å se at eks-muslimer som kjemper for retten til blasfemi og apostasi ikke anses som minoritet i den islamofile verden, mens vi egentlig er en utsatt micro-minoritet i offentligheten. Jeg er nærmest overbevist om at holdningene til de islamofile mot oss islam kritikere og dissidenter er en slags erklæring om «det hatet mot opplysningstid i islam – ønske om å holde muslimer i middelalderen». De er «de gode» og «humanistene» mens vi er «de onde» og «ekstreme». Tragisk!

EX-MN jobber iherdig i ytringsfrihetens navn uten offentlig støtte. Det er grasrotarbeid av høyeste kvalitet. Deler av arbeidet kan ses på YouTube. De holder åpne seminarer i Oslo, leverer høringsuttalelser, som å forby barnehijab, deltar internasjonalt på manifestasjoner – som i Køln til støtte for Salman Rushdie – og har holdt foredra både i politiske fora og på skoler rundt i Norge.

Men de har altså et farlig voldspotensial i henhold til Facebook. Det er knapt til å tro hvordan denne sosiale gigantplattformen fungerer, en plattform som også struper HRS og min forfatterside med hjelp av samme Faktisk.no.

Så hva står EX-MN for? Det kan Knudsen Yucel selv forteller:

Til slutt må jeg si at eks-muslimers kamp først og fremst handler om kjærligheten for menneskeheten, kampen handler om å frigjøre mennesker fra dogmer, skape opplysningstid i islam, bekjempe blasfemi- og apostasi-lovene i islam for å normalisere retten til blasfemi og apostasi. Dette kommer vi til å fortsette med uansett all motstand vi får her i Vesten. Vi får stor motstand men det kan ikke sammenlignes med statlig drap, tortur og forfølgelsene som blasfemikere og apostater i land som styres av islamske lover opplever.

EX-MN er vår tids sanne forkjempere for ytringsfrihet, som avkler det vestlige hykleriet. Kritikk av islam er vår tids viktigste ideologiske kamp, men det vil «de gode» verken innse eller engang tenke tanken på. Man kunne jo skitne til sine egne bleke og falske hender.

Har du gått glipp av vårt populære intervju med Knudsen Yucel på YouTube? Se det her: «Jeg skammet meg ut av islam.» 

Hovedfoto: HRS