Aktuelt

Politiet klare til å ta ut tiltale mot kvinnene som kjørte på SIAN

Politiet er snart klare med etterforskningen og det ligger an til at kvinnene som kjørte på bilen med Sian-leder Lars Thorsen og fire andre Sian-medlemmer blir tiltalt, bekrefter politiet til Dagbladet.

Sian-leder Lars Thorsen og de andre Sian-medlemmene kom unna påkjørselen på E6 med livet i behold, men filmen som viser påkjørselen og hvordan bilen deretter ble slengt rundt, ble av mange karakterisert som et rent drapsforsøk, men de er siktet for grov kroppsskade.

Kvinnene har nektet straffeskyld, men politiet sier til Dagbladet at de er klare til å ta ut tiltale til tross for at kvinnene ikke har villet la seg avhøre.

– Hvilke etterforskningsskritt er utført, og hvilke er planlagt?

– Gjennomførte etterforskningsskritt har hovedsakelig bestått i avklaring av hvem som var involvert i hendelsen, innhenting av opplysninger om og dokumentasjon av de fornærmedes skader, vitneavhør og gjennomgang av videomateriale, svarer politiadvokat i Oslo politidistrikt, Maria Hauglund Johnsen, til avisen.

Tiltalen nærmer seg til tross for tiltaltes manglende vilje til å forklare seg, fastslår Johnsen til Dagbladet.

Sjåføren av bilen som krasjet inn i Sians bil har advokat Nils Christian Nordhus som forsvarer, altså samme advokat som i sin tid forsvarte den såkalte IS-kvinnen som ble hentet hjem fra Syria av den daværende Solberg-regjeringen.